Stav

Rambo Amadeus u borbi protiv dezinformacija

Rambo Amadeus u borbi protiv dezinformacija
Tijana Velimirović
Autor
Tijana Velimirović
Objavljeno
23.05.2020

Rambo Amadeus u borbi protiv dezinformacija

Poznati hercegnovski umjetnik, Rambo Amadeus, izbacio je novi hit – pjesmu „Platiš 1, dobiješ 2, puta 3“, pišu Vikend novine.

Kako navodi Rambo, motive i inspiraciju za pisanje ovog teksta našao je u poplavi dezinformacija koje dominiraju internetom i društvenim mrežama pretvarajući ljudima svijest u deponiju idiotarija. On dodaje:

''Nadriljekari, proroci, gatare, stručnjaci za numerologiju i astrologiju - kao najbudalastiji primeri širenja dezonformacija zapravo su najzgodniji da se ovaj fenomen parodira i kritikuje, pa sam u tu svrhu i obukao kostim prosječnog proroka, nadriljekara, bijelog maga ili kako već sami sebe nazivaju ti bezočni prevaranti, koji tako perfidno zloupotrebljavaju ljudsku naivnu prirodu svojim “mambo jambo” fazonima. Broj ljudi koji misli da je zemlja ravna ploča drastično je porastao pojavom društvenih mreža, koje su omogućile baš svima da pišu, razglabaju,javno tumače stvarnost i postavljaju razne teoriije zavjere. Odlučio sam da sada, kada se epidemiji korone vidi kraj, objavim pjesmu, preneraženo gledajući polemike po društvenim mrežama o pandemiji virusa, načinima liječenja, razlozima nastajanja pandemije, pratećim zavjerama. Djeluje kao da je dobar dio populacije poptuno izgubio kompas i razum - ne znajući više kome da vjeruju, skromno zlanje i klizava logika samo pomažu u tom proklizavanju.

Rambo je pozvao građane da provjeravaju informacije koje im se plasiraju putem medija i ne vjeruju svemu što pročitaju:

,,Dakle - nemam običaj da kritikujem u prazno - bez predloženog rješenja. Uvijek, kad pročitate na društvenoj mreži neku vijest - prvo pogledajte odakle je prenešena. Brzo će postati jasno koji izvori su od povjerenja - s obzirom da su u manjini. Nije loše pratiti lokalne sajtove pod zajedničkim imenom “raskrinkavanje“ dosta solidno prepoznaju i demontiraju svaku “ fake news” koja dominira internetom.''

Posluštajte novi hit Ramba Amadeusa:

https://www.youtube.com/watch?v=bm5DXHow6wo

 

Autor:
Tijana Velimirović
Objavljeno:
23.05.2020
Raskrinkali smo:
Stav

Posljednje objavljene analize

Stav
Udar na 13. jul zahtijeva adekvatan odgovor!
Stav

Centar za demokratsku tranziciju (CDT) poziva državne organe da u hitnom roku otkriju i...

24.05.2020 prije 2 dana

Stav
NEDJELJNI KOMENTAR: PREGLED SEDMICE 18.05.-24.05.
Stav

U prethodnoj sedmici dešavanja na liniji država-crkva, pojačani nacionalni naboj u...

24.05.2020 prije 2 dana

Stav
V Kako se protiv dezinformacija bore prosvijećena društva?
Stav

Državni organi Crne Gore se nijesu na odgovarajuću način suprotstavili višegodišnjoj ...

24.05.2020 prije 2 dana