NATO neće biciklom na Rusiju

A kontrahibridni tim za podršku je u Crnoj Gori… Podgorički portal IN4S objavio je 19. novembra tekst sa naslovom:  Vijest je posvećena nedavnom obraćanju generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga. U tekstu se precizno navodi njegova izjava:  Zbog toga ova objava portala IN4S dobija ocjenu „klikbejt“. Ovu ocjenu dobija medijski izvještaj čiji naslov nema uporište u samom tekstu koji …

930

A kontrahibridni tim za podršku je u Crnoj Gori…

Podgorički portal IN4S objavio je 19. novembra tekst sa naslovom: ”Biciklom na Rusiju: NATO šalje ‘kontrahibridni tim’ na IN4S“

Vijest je posvećena nedavnom obraćanju generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga.

U tekstu se precizno navodi njegova izjava: Nacionalni interes svake države je da bude dio Sjevernoatlantskog saveza, ocijenio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg i dodao da kontrahibridni tim za podršku ove sedmice boravi u Crnoj Gori.

„Saveznici se povećavaju, uključujući nove osnovne zahtjeve za otpornim telekomunikacijama, uključujući 5G. A naš prvi kontrahibridni tim za podršku je ove sedmice u Crnoj Gori”.

Izvor ove informacije je portal Sputnjik, koji je tekst objavio pod naslovom:

Stoltenberg: Kontrahibridni tim ove sedmice u Crnoj Gori

Stoltenberg ni u jednom dijelu svog govora nije pomenuo ni Rusiju, niti podgorički portal IN4S, kako se u samom naslovu navodi, što je moguće provjeriti uvidom u govor generalnog sekretara NATO-a, koji je objavljen na zvaničnom sajtu NATO saveza.

Informacija na portalu Sputnjik objavljena je vjerodostojno, uz tačno prenošenje Stoltenbergovih riječi, bez pominjanja Rusije i portala IN4S, uz precizan naslov.

IN4S je, međutim, vijest Sputnjika prenio uz naslov koji ne odgovara sadržini teksta.

Zbog toga ova objava portala IN4S dobija ocjenu „klikbejt“. Ovu ocjenu dobija medijski izvještaj čiji naslov nema uporište u samom tekstu koji slijedi.

Ovakvi tekstovi i prilozi imaju cilj da senzacionalističkim naslovom privuku pažnju konzumenta/kinje, obećavajući sadržaj koji zapravo ne postoji i uglavnom se kreiraju iz finansijskog interesa, to jest zbog povećanja čitanosti.

(Raskrinkavanje.me)

IN4s: Klikbejt

Autor:

Milica Bogdanović

Objavljeno:

26/11/2019

Ocjena:

Klikbejt