Visoka nota vakcinacije: Maraja Keri nije lažirala primanje vakcine

Trend netačnih tvrdnji o „lažnoj vakcinaciji“ se nastavlja i ne zaobilazi skoro nijednu javnu ličnost. Nakon neistina da su se lažno vakcinisali političari u Izraelu, Brazilu, pa i Crnoj Gori, na red su došle i pop pjevačice, konkretno – Maraja Keri. Na Fejsbuku je objavljen video vakcinacije poznate pjevačice uz tvrdnju: Naravno, riječ je o lažnoj …

523

Trend netačnih tvrdnji o „lažnoj vakcinaciji“ se nastavlja i ne zaobilazi skoro nijednu javnu ličnost.

Nakon neistina da su se lažno vakcinisali političari u Izraelu, Brazilu, pa i Crnoj Gori, na red su došle i pop pjevačice, konkretno – Maraja Keri.

Na Fejsbuku je objavljen video vakcinacije poznate pjevačice uz tvrdnju:„MARAJA KERI i LAŽNO ŠPRICANJE!!!! — odgledajte CEO VIDEO —– INDUSTRIJA ZABAVE je to! Je li tako? Tu su sve vreme da nas zabavljaju, da nam ubacuju neke gluposti i nakaradnosti, da nam skreću pažnju sa ozbiljnih tema i sad su dobili nove uloge!!!! gledajte, DELITE!!!!“

Naravno, riječ je o lažnoj tvrdnji. I naravno, riječ je o igli koja se uvlači nakon uboda. Video je, prije svega, izazvao pažnju medija zbog „vriska“ pjevačice nakon uboda.„To je igla koja se uvlači, tip „Safer Needle Device“, koja se koristi u bolnicama“, kazala je za AP Sara Kirhofer, direktorka bolnice za žene u Bingamu, nakon što je gledala video.

Kirhofer je objasnila da je u pitanju igla sa oprugom, koja, nakon što u organizam ubaci rastvor, u ovom slučaju vakcinu, povlači iglu nazad u špric, a koriste se kako bi se medicinsko osoblje zaštitilo od povreda iglom.

I portparol Maraje Keri je za AP kazao ne zna zašto bi iko pomislio da je pjevačica lažirala vakcinisanje.

Ovu objavu ocijenili smo kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

Viralne objave: Lažna vijest

Autor:

Darvin Murić

Objavljeno:

21/04/2021

Ocjena:

Lažna vijest
In this article