Albanski teroristi spremali napad na srpsku vojsku

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Neprovjereno
Raskrinkano u: Ko kaže da je pronađeno oružje za napad na vojnu bazu?

Pažnju operativaca privukla je činjenica da se ova kuća nalazi u blizini vojne baze Pečeno brdo i da pripadnici Vojske Srbije u ovoj oblasti redovno patroliraju

Sakriveno oružje za koje se vjeruje da je pripadalo albanskim teroristima i da je bilo namijenjeno novim napadima, pronađeno je zakopano u jednom podrumu na području opštine Preševo, prenose „Novosti“.

Oružje je otkriveno u selu Depce, gdje se tokom oružane pobune na jugu centralne Srbije nalazilo jedno od uporišta tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, kojim je komandovao Redžep Aliju, zvani komandant Redža.
 

Pažnju operativaca, navode „Novosti“, privukla je činjenica da se ova kuća nalazi u blizini vojne baze Pečeno brdo i da pripadnici Vojske Srbije u ovoj oblasti redovno patroliraju, pa se sumnja da je postojala namjera da naši vojnici budu meta napada.

U blizini je i administrativna linija što omogućava da se u kratkom periodu eventualni teroristi prebace sa KiM na podrućje sela Depce i obrnuto.

Pretpostavlja se da je otkriveno oružje dio naoružanja pripadnika OVMBP koje je korišćeno tokom sukoba između 1999. i 2001. Pobuna je ugušena 2001. kada su srpske snage ušle u kopnenu zonu bezbjednosti i razoružale teroriste, navodi portal.

Članak indeksiran 08. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 9 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org