Američki publicista: Srbi su žrtve sramne zavjere sa leševima

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Teorija zavjere
Raskrinkano u: Zavjere sa leševima i druge teorije

Izrael je naveo čitav niz dokaza da se u Račku nije dogodio nikakav masakr, te podsjeća da je akcija srpske policije u tom mjestu počela u noći između 14. i 15 januara tako što je policija pozvala posmatrače OEBS da budu svjedoci antiterorističke akcije i njihova tri vozila bila su prisutna praktično od podneva

Američki intelektualac iz Bostona Džared Izrael tvrdi da je „takozvani masakr u Račku“ bio predstava koja je poslužila da se donese odluka o bombardovanju Srbije, s krajnjim ciljem da Kosovo* dobije nezavisnost.

„Pored verifikatora Vilijama Vokera ogromnu ulogu u tome da se opravda sramno bombardovanje suverene zemlje odigrao je i „Human right watch“, propagandna mašinerija koja se predstavlja kao najveća svjetska humanitarna organizacija“, rekao je Izrael za „Novosti“.

 

Izvještaj te organizacije od 29. januara 1999. godine bio je pokriće za odluku o opravdanosti kriminalnog napada koji je usledio 24. marta, naglasio je on.

Džared Izrael je bio u timu odbrane Slobodana Miloševića u Hagu i tamo je čak nasrnuo na Ričarda Dikera, jednog od šefova Hjuman rajts voča, iznerviran njegovom neprekidnom propagandom.

Diker je neprekidno držao u holu suda konferencije za novinare na kojima je promovisao neistine, dok je istovremeno Milošević u sudnici „jednog po jednog svjedoka uterivao u laž demontirajući američke ’humanitarce‘“, kazao je američki intelektualac.

Izrael je naveo čitav niz dokaza da se u Račku nije dogodio nikakav masakr, te podsjeća da je akcija srpske policije u tom mjestu počela u noći između 14. i 15 januara tako što je policija pozvala posmatrače OEBS da budu svjedoci antiterorističke akcije i njihova tri vozila bila su prisutna praktično od podneva.

„Sukob sa teroristima je završen 15. januara oko 15 sati kada su se preživjeli banditi povukli. Srpska policija i sudije napustili su selo pošto je pao mrak i počela je paljba terorista sa okolnih brda“, objasnio je Izrael.

On je napomenuo da su u Račak tada ušli verifikatori, a cijelu akciju policije snimila je kamera Asošijeted presa koja je išla sa srpskom policijom.

Presvučeni leševi albanskih civila pojavili su se dan nakon što je u selo stigao Vilijam Voker.

Američki pisac je naveo i da je sa verifikatorima u selo ušao i novinar „Monda“ Kristof Šatelo.

„Kontaktirao je sa seljanima i verifikatorima odmah pošto je paljba prekinuta. Kako je svjedočio kasnije, svi su bili saglasni da se sem bitke nije dogodilo ništa drugo. Laži su stigle sa Vokerom dan kasnije kada su se ’pojavili‘ i leševi smrznutih ljudi, očigledno iste noći donijeti negdje iz šume gdje su ranije poginuli“, ispričao je Džared Izrael za „Novosti“.

Članak indeksiran 21. 01. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godinu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org