Dezinformacija

Bil Gejts ima novi plan: Distanca i korona mere za mnoge do kraja života!

Bil Gejts ima novi plan: Distanca i korona mere za mnoge do kraja života!
Tijana Velimirović
Autor
Tijana Velimirović
Objavljeno
21.10.2020

Portal Srbin.info je 13.10.20 objavio tekst pod naslovom:

Bil Gejts ima novi plan: Distanca i korona mere za mnoge do kraja života!

Život će se vratiti u normalno stanje posle pandemije virusa korona tek kada se ispune dva uslova, kada se pojavi druga generacija vakcina i kada virus bude nestao na celoj planeti, rekao je milijarder Bil Gejts.

„Jedini način da se vratimo normalnosti je da se pojavi ne prva generacija vakcina, već druga, koja bi mogla da bude super-efikasna i da je veliki broj ljudi primi. Tako ćemo globalno eliminisati bolest“, rekao je Gejts u intervjuu En-Bi-Si-ju, prenosi RT.

Gejts je dodao da ćemo jedino tako moći da rešimo sve probleme koji su se pojavili, u obrazovanju, mentalnom zdravlju, i da nastavimo da ih gradimo na pozitivan način.

Prema novom Gejtsovom standardu, koji je pomerio lestvicu očekivanja kada je pandemija u pitanju u odnosu na ono što je izjavio pre samo mesec dana, Amerikanci će možda morati da žive godinama, a mnogi i ceo život, uz fizičku distancu i druge epidemiološke mere uvedene u borbi protiv virusa korona.

Gejts je pre samo mesec dana najavio da bi Sjedinjene Američke Države mogle da se vrate u normalu u leto 2021. zahvaljujući vakcinama.

Tada je najavio i da bi nekoliko vakcina prve generacije moglo da dobije odobrenje za upotrebu početkom sledeće godine.

Gejts je ponovo kritikovao američki pristup borbi protiv pandemije, nazivajući ga „jednim od najgorih na svetu“, osim agresivnog investiranja u razvoj vakcine.

Naveo je da rezultati testiranja često ne stižu u roku od 24 sata, što ih potpuno obesmišljava. Takođe, rekao je kako je američki sistem testiranja „jedan od najgorih na svetu po kriterijumu ko me da bude testiran“.

„Biće još mnogo mrtvih ako ne budemo delovali zajedno“, rekao je Gejts.

Gejtsova kritika dolazi u trenutku kada je američki predsednik Donald Tramp nazvao odgovor SAD na pandemiju „fenomenalnim“ i rekao kako su „spasili živote potencijalnih miliona žrtava“. Tramp, koji je testiran pozitivno na virus korona 1. oktobra, a potom rekao kao se „izlečio eksperimentalnim tretmanom sa monoklonalnim antitelima“.

Osnivač „Majkrosofta“ na to je dogovorio da je pogrešno govoriti o izlečenju, jer terapija koju je Tramp primio nije efikasna kod svakog pacijenta, ali dodaje da za sada najviše obećava. Fondacija Bila i Melinde Gejts proletos je ušla u partnerstvo sa kompanijom „Eli Lili“ koja razvija terapiju monoklonalnim antitelima.

Autor:
Tijana Velimirović
Objavljeno:
21.10.2020
Raskrinkali smo:
Dezinformacija
Osvježeno:
prije 1 mjesec

Posljednje objavljene analize

Reciklaža
Ne, nepronalaženje seksualnog partnera nije invaliditet

Od početka pandemije koronavirusa, Svjetska zdravstvena organizacija (SZO), kao krovna...

27.11.2020 prije 15 sati

Teorija zavjere
Mit koji ne prestaje: Stare, nove neistine o čipovanju ljudi

Antivakserski pokret je trenutno, u jeku pandemije koronavirusa, čini se, glasniji nego...

27.11.2020 prije 13 sati

Lažna vijest
Izmišljena izjava Melanije Tramp

Antivakcinaški pokret sve je jači, kako u svijetu, tako i u našem regionu. Navodna...

26.11.2020 prije 1 dan