ČUDO BOŽIJE U CRNOJ GORI! Na zaleđenom drvetu se ukazao AMFILOHIJEV LIK, narod oduševljen ZNAKOM SA NEBA (FOTO)

Izvor/medij: Srbija danas
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Čuda su česta, ali su i lažna

Nije jedino čudo od početka litija.

Tokom jučerašnjih snežnih padavina u Bijelom Polju se na jednom drvetu ukazao lik Amfilohija Radovića, mitropolita crnogorsko-primorskog.

Iako ocrtani lik liči i na Deda Mraza, fejsbuk stranica koja je objavila fotografiju, Info 050, prenosi da je na drvetu upravo lik popularnog "Đeda". Ovo čudo božije, kako su komentarišu ljudi, se dešava baš tokom borbe za srpske svetinje i predstavlja božiji znak.

Jedan duhoviti čitalac je prokomentarisao i da ga lik na drvetu više podseća na strip junaka Asteriksa, a vama ostavljamo da sami prosudite na koga vam liči.

Još jedno "čudo" je zabeleženo na Badnji dan ove godine ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a na fotografiji se vidi krst koji se formirao iznad plamena tokom paljenja badnjaka.

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama i privukla je veliku pažnju, ali ne možemo da potvrdimo da li je autentična.

Da podsetimo, crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti predviđa da država postaje vlasnik svih verskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od verskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Ovaj diskriminatorski zakon usvojen je glasovima vladajuće koalicije i SDP-a nakon incidenta u Skupštini Crne Gore.

Litije kojima narod izražava nezadovoljstvo se održavaju četvrtkom i nedeljom, a broj građana koji im prisustvuje je iznenadio sve posmatrače.

Nedavna litija održana 2. februara je oborila sve rekorde, a te večeri je Crnom Gorom čak 250.000 ljudi bilo u molitvenom hodu i iskazalo svoje nezadovoljstvo otimačinom manastira.

 

Članak indeksiran 07. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 nedjelje
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org