GRUPA NAORUŽANIH ALBANACA UPALA U SELO KOD KURŠUMLIJE!

Izvor/medij: Visegrad24.info
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Nije bilo rata u Kuršumliji

Grupa naoružanih Albanaca upala je rano jutros u selo Rastelica kod Kuršumlije i jednom od meštana ukrala traktor, prenose beogradski mediji

Kako se navodi, prilikom upada čula se i pucnjava, a u selu se nalaze jake policijske snage.

Pored Rastelice, Albanci su upali u još jedno selo.

Dramatična ispovest Milomira Stevanovića na koga su Šiptari pucali kod Kuršumlije!

Milomir Stevanović (45), iz Teslića opisao je dramatičnu situaciju u kojoj se našao u utorak, oko 17 časova, kada su Albanci zapucali. Sve se dogodilo u selu Rastelica, udaljenom dvadestak kilometara od Kuršumlije, na samoj administartivnoj liniji sa Kosmetom

– Rafali su odjekivali u mojoj blizini, pa sam uplašen krenuo peške ka Kuršumiji. Došao sam do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do mene. Rekao sam da požure, jer sam bio zabrinut za svoju bezbednost – rekao je Milomir. Stevanović, koji je izvodio poslova za potrebe preduzeća “Srbijašume”, u trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.

Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Alanaca na njegove radnike:

– Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su na 300- 400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika.

Inače, pre par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

– I kuća su odneli sve što je vredelo, a iz naše su odneli i lovačku pušku sa municijom – priča jedan od meštana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela.

Članak indeksiran 04. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org