Dezinformacija

Haradinaj: Uzeću Crnoj Gori Čakor, njihovi lideri se ne protive

Haradinaj: Uzeću Crnoj Gori Čakor, njihovi lideri se ne protive
Katarina Kovačević
Autor
Katarina Kovačević
Objavljeno
08.10.2019

Portal IN4s je 02.10.19 objavio tekst pod naslovom:

Haradinaj: Uzeću Crnoj Gori Čakor, njihovi lideri se ne protive

Boraveći u Rugovi, rubnom području sa Crnom Gorom, predsjednik Alijanse za budućnost Kosova je govoreći o razgraničenju kazao da je bilo grešaka ali da je o tom pitanju razgovarao sa crnogorskim liderima i "da će vjerovatno u saradnji s njima biti postignut dogovor da se isprave greške"

Premijer tzv. Kosova* u ostavci i ratni zločinac Ramuš Haradinaj, boravio je minulih dana među Albancima u Baru, Ulcinju, Plavu i Gusinju, gdje je mobilisao sunarodnike sa duplim (kosovskim* i crnogorskim) ličnim dokumentima da na predstojećim parlamentarnim izborima u južnoj srpskoj pokrajini glasaju za njegovu Alijansu za budućnost Kosova.

Ovaj osvjedočeni terorista i ubica srpske nejači, kako saznaje „Kosmet info“, sastao se sa brojnim uticajnim albanskim porodicama i lokalnim prvacima u Ostrosu kod Bara, Štoju kod Ulcinja, te plavskim i gusinjskim selima.

Tek što se vratio u Metohiju, on je podigao prašinu opasnim porukama na račun Crne Gore.

 

Najneposredije je najavio otimanje Čakora od Crne Gore.

Boraveći u Rugovi, rubnom području sa Crnom Gorom, predsjednik Alijanse za budućnost Kosova je govoreći o razgraničenju kazao da je bilo grešaka ali da je o tom pitanju razgovarao sa crnogorskim liderima i „da će vjerovatno u saradnji s njima biti postignut dogovor da se isprave greške“.

„Sada nam se dogodilo to sa granicom, kao iznenađenje. Znamo da su istorija i prošlost bili teški, želimo da stvari uredimo. Sa Čakorom je napravljena greška. Shvatili su da nije u redu i njihova dva lidera se ne protive da se to popravi. Neću sebi reći da je nešto teško dok ne vratim svaki kamen Čakora – kazao je Haradinaj, otvoreno pretendujući na teritoriju Crne Gore, jer, kompletno područje Čakora pripada ovoj državi.

Običan svijet čeka stav zvanične Crne Gore, koja je nedavno prećutala njegovu izjavu da su „ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora, prema Crnoj Gori“, ali i tvrdnju da su se kosmetski Albanci „sa premijerom Crne Gore dogovorili da zajedničke komisije treba da počnu da rade u optimalnom vremenskom roku“, kada je govorio o međi od oko 79 kilometara, koja je bila utvrđena Ustavom SFRJ iz 1974.

Terorista Haradinaj međutim zaboravlja da se Crna Gora ne graniči sa Kosmetom, već sa Srbijom, te da je prema južnoj pokrajini države Srbije zapravo administrativni prelaz a ne nikakva granica, podsjeća „Kosmet info“.

Autor:
Katarina Kovačević
Objavljeno:
08.10.2019
Raskrinkali smo:
Dezinformacija
Osvježeno:
prije 8 mjeseci

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Nije tačno da Covid-19 izaziva bakterija

Društvenim mrežama proširio se prvo video snimak, a zatim i poruka da je Italija...

02.07.2020 prije 7 sati

Klikbejt
MMF nije rekao da  je privredni rast Srbije realan i da se odlično snašla u koronakrizi

Iza naslova na portalu IN4S

01.07.2020 prije 1 dan

Lažna vijest
Centralna banka nije sakrila podatke o platnom prometu i kamatama

Pandemija koronavirusa ozbiljno je pogodila ekonomiju širom svijeta, pa su zato...

29.06.2020 prije 2 dana