Haradinaj: Uzeću Crnoj Gori Čakor, njihovi lideri se ne protive

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Neće Crnoj Gori uzeti Čakor

Boraveći u Rugovi, rubnom području sa Crnom Gorom, predsjednik Alijanse za budućnost Kosova je govoreći o razgraničenju kazao da je bilo grešaka ali da je o tom pitanju razgovarao sa crnogorskim liderima i "da će vjerovatno u saradnji s njima biti postignut dogovor da se isprave greške"

Premijer tzv. Kosova* u ostavci i ratni zločinac Ramuš Haradinaj, boravio je minulih dana među Albancima u Baru, Ulcinju, Plavu i Gusinju, gdje je mobilisao sunarodnike sa duplim (kosovskim* i crnogorskim) ličnim dokumentima da na predstojećim parlamentarnim izborima u južnoj srpskoj pokrajini glasaju za njegovu Alijansu za budućnost Kosova.

Ovaj osvjedočeni terorista i ubica srpske nejači, kako saznaje „Kosmet info“, sastao se sa brojnim uticajnim albanskim porodicama i lokalnim prvacima u Ostrosu kod Bara, Štoju kod Ulcinja, te plavskim i gusinjskim selima.

Tek što se vratio u Metohiju, on je podigao prašinu opasnim porukama na račun Crne Gore.

 

Najneposredije je najavio otimanje Čakora od Crne Gore.

Boraveći u Rugovi, rubnom području sa Crnom Gorom, predsjednik Alijanse za budućnost Kosova je govoreći o razgraničenju kazao da je bilo grešaka ali da je o tom pitanju razgovarao sa crnogorskim liderima i „da će vjerovatno u saradnji s njima biti postignut dogovor da se isprave greške“.

„Sada nam se dogodilo to sa granicom, kao iznenađenje. Znamo da su istorija i prošlost bili teški, želimo da stvari uredimo. Sa Čakorom je napravljena greška. Shvatili su da nije u redu i njihova dva lidera se ne protive da se to popravi. Neću sebi reći da je nešto teško dok ne vratim svaki kamen Čakora – kazao je Haradinaj, otvoreno pretendujući na teritoriju Crne Gore, jer, kompletno područje Čakora pripada ovoj državi.

Običan svijet čeka stav zvanične Crne Gore, koja je nedavno prećutala njegovu izjavu da su „ispravljeni sektori u pravcu Kule i Čakora, prema Crnoj Gori“, ali i tvrdnju da su se kosmetski Albanci „sa premijerom Crne Gore dogovorili da zajedničke komisije treba da počnu da rade u optimalnom vremenskom roku“, kada je govorio o međi od oko 79 kilometara, koja je bila utvrđena Ustavom SFRJ iz 1974.

Terorista Haradinaj međutim zaboravlja da se Crna Gora ne graniči sa Kosmetom, već sa Srbijom, te da je prema južnoj pokrajini države Srbije zapravo administrativni prelaz a ne nikakva granica, podsjeća „Kosmet info“.

Članak indeksiran 08. 10. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org