HOĆE LI VELIKOG ŠTRUMPFA ZABRANITI U CRNOJ GORI ZBOG SRPSKIH BOJA: Kad se inat i humor spoje, trobojka niče širom CG!

Izvor/medij: Prijedor 24h
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Nebeska trobojka stara četiri godine

Crvena, plava i bela – boje srpske zastave, poslednjih dana čini se najveći su problem u Crnoj Gori pa nije ni čudo što su se srpski inat i humor spojili a kao rezultat trobojke niču širom zemlje.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama najrazličitijih površina ofarbanih u boje srpske zastave, uz poruku da “komunalci neće stići do svih mesta” i “neće imati toliko farbe da sve prekreče”.

Od trafo stanica, zidova kuća, ivičnjaka i klupa, crvene, plava i bela boja niču na sve strane.

Uz poruke bunta na društvenim mrežama neminovno ide i humor pa se tako pojavila i fotogrfija jednog frižidera uz komentar “uhapsite i jaja”.

Posebno se na “udaru” našao Veliki Štrumpf, junak iz crtanih filmova, jer je “obučen u srpske boje”, pa se na Fejsbuku postavilo pitanje “hoće li Gargamel uhapsiti i njega”.

Tako se na udaru našla i učiteljica iz Bara protiv koje je pokrenut disciplinski postupak jer je deci na času zadala da crtaju srposke trobojke. Ono što su crnogorski mediji izostavili da napomenu je i da su deca na istim crtežima nacrtala i po jednog Velikog Štrumpfa.

Takođe, ljudi su se dosetili da komunalci nisu nadležni za njihove satelitske antene i fasade privatnih kuća pa su trobojke preko noći nikle na najrazličitijim mestima.

Ipak, na površinama poput pešačkih prelaza, ivičnjaka i mostova za očekivati je da budu prefarbane i kratkom roku.

Tako su se pojavile i fotografije “trobojke na nebu”…

A neki od građana obratili su pažnju kojim redom parkiraju svoja vozila:

U gradskim sredinama poruke su nicale i na banderama:

 

Članak indeksiran 12. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 1 nedjelju
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org