IQ nam nije neki, ali – „niđe nebo nije plavo“

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Kako se mjeri glupost...

"Prosječni stanovnnik ove zemlje je priglup kao Migo Stijepović, neobrazovan kao Milivoje Katnić i pokvaren kao Branimir Gvozdenović. Inteligentni, obrazovani i pošteni su ovdje teška manjina, pa je onda jasno da nas neobrazovana, priglupa i pokvarena većina sigurnim korakom vodi u pljačku materinu"

Rezultati najnovijeg istraživanja svjetske inteligencije, sprovedenog u 203 države, pokazali su da Crnogorci imaju ispodprosječan IQ – svega 86!

Osvrćući se na ove podatke na svom Fejsbuk profilu, Miloš Krivokapić je ocijenio:

Istraživanje je pokazalo da Crnogorci imaju IQ 86, dakle ispod prosjeka koji se kreće u intervalu od 90 do 110. Na PISA testovima učenici iz CG su redovno među najgorima u Evropi. Dan danas Crnogorci pljačkaju jedni druge, kao što su se međusobno pljačkala crnogorska plemena prije 200 godina, kako je lijepo opisao Vuk Stefanović Karadžić.

Stoga se da zaključiti da demokratija perfektno funkcioniše u Crnoj Gori, vlast je samo projektovani lik u ogledalu prosječnog stanovnika ove zemlje koji je priglup kao Migo Stijepović, neobrazovan kao Milivoje Katnić i pokvaren kao Branimir Gvozdenović. Inteligentni, obrazovani i pošteni su ovdje teška manjina, pa je onda jasno da nas neobrazovana, priglupa i pokvarena većina sigurnim korakom vodi u pljačku materinu. I to bespovratno“.

Vladan Jeknić je bio nešto koncizniji, ali jednako efikasan kao Krivokapić:

„Otišli Mujo i Haso na sistematski pregled. Prvi uđe Mujo, zadrži se tamo nekoliko minuta i izađe. Pita ga Haso šta su mu rekli, a Mujo će:
– Kažu: „.d ti nije neki, ali su ti ja.a svjetska!“

E tako i sa CG; IQ nam nije neki, ali niđe nebo nije plavo…“, zaključio je Jeknić.

Inače, kada je riječ o zemljama bivše Jugoslavije najveći koeficijent inteligencije ima Slovenija 99. Slijede je Hrvatska 96, Srbija 90, BiH 89, a Sjeverna Makedonija je na začelju sa 82.

 

U analizi su sarađivali najpoznatiji istraživač inteligencije Ričard Lin i politički istraživač Dejvid Beker, a sve kalkulacije za harmonizaciju podataka raznih izvora su zabilježili u knjizi “Inteligencija nacija”, prenosi klix.ba.

Članak indeksiran 22. 07. 2019 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org