Irineju ipak zabranjen ulazak u Crnu Goru?

Izvor/medij: Blic.rs
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Irinej je prešao granicu

Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, koji bi sutra trebalo da poseti Crnu Goru, neće biti dozvoljen ulazak u tu zemlju, rekao je za podgoričku "Pobjedu" visoki zvaničnik crnogorske policije.

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske ranije je saopšteno da će patrijarh Irinej 15. oktobra boraviti u Crnoj Gori zajedno sa patrijarhom antiohijskim i celog Istoka Jovanom Desetim.

U Cetinjskom manastiru sutra u 11.00 časova trebalo bi da bude služena svečana doksologija, a predviđena je i poseta Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nedavno su crnogorske "Vikend novine" objavile da je Crna Gora pripremila spisak nepoželjnih osoba iz Srbije, te da je na njemu i patrijarh srpski Irinej, kojem će, kako je navedeno, biti zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog "blaćenja te zemlje".

Patrijarh Irinej izjavio je ranije da je Srbima u Crnoj Gori lošije nego što im je bilo u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj i pod osmanlijama.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je ranije da crnogorski zakoni moraju biti identično primjenjivani na sve, kao i na nepristojne goste, pa makar bili i crkveni velikodostojnici, ali da veruje da neće biti neophodno da se primenjuju administrativne mere.
 

Članak indeksiran 24. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godinu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org