Teorija zavjere

Ivan Vuković dužan da provjeri dokumenat od 5. februara 1944. godine

Ivan Vuković dužan da provjeri dokumenat od 5. februara 1944. godine
Maja Nikolić
Autor
Maja Nikolić
Objavljeno
02.11.2018

Portal IN4s je 31.10.18 objavio tekst pod naslovom:

Ivan Vuković dužan da provjeri dokumenat od 5. februara 1944. godine

Ukoliko se utvrdi da je on vjerodostojan treba da se izvine Podgorici i Podgoričanima i na narednoj sjednici ponište ono što su juče usvojili

Odbornici DPS i njihova dva saradnika iz tobož opozicione URE juče su usvojili odluku u podgoričkom parlamentu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu.Za dobar dio javnosti i stanovnika glavnoga grada i Crne Gore to je sulud potez i neshvatljivo je da neko želi da podiže spomenik čovjeku koji je savezničkoj avijaciji određivao mete koje će oni tokom proljeća 1944. godine bombardovati u Srbiji i Crnoj Gori. Poznato je da je Podgorica bombardovana 84 puta, sravljena je sa zemljom, a život je izgubilo oko 2000 građana.

Nedavno je objavljen i dokumenat koji to potvrđuje. On se, kako na njemu piše, nalazi u arhivu Srbije, datum je 5. februar 1944. godine, a u naslovu piše „Glavnom štabu NOV i PO Srbije“, a potpisaa ga je Broz.

U njemu piše da je Glavni štab NOV odobrio imenovanja majora DŽona Henikera za predstavnika savezničke misije pri  štabu Nov i PO Srbije. NJegova dužniost je “ opšta veza sa glavnim štabom NOV i PO Srbije“. 

-U vezi sa time vi ćete njemu davati obavještenja koja su korisna za zajedničku borbu protiv okupatora i domaćih izdajnika. Sve vaše želje u pogledu pomoći savezničkog vazduhoplovstva on će dostavljati savezničkoj misiji pri Vrhovnom štabu koja će vašu želju saopštiti Vrhovnom štabu. Vrhovni štab pak će odlučiti da li će predloženi cilj da se bombarduje s obzirom na vojnu situaciju u Jugoslaviji– piše u tom dokumentu.

Prema ovom izvoru Tito je u lancu naređivanja za bombardovanje savezničke avijacije bio odlučujuća karika i on je kao Vrhovni komandant ne samo znao koji su ciljevi odabrani, nego je i naređivao koje gradove treba da uništi saveznička avijacija, a među njima je bila i Podgorica. Koliko je u odnosu na ovaj dokumenat suluda i genijalno glupa ideja da se podiže spomenik Brozu baš u Podgorici zdravom razumu i normalnim ljudima nije potrebno dodatno pojašnjavati.

Ovim drugima, među kojima spada 36 skojevaca, pardon odbornika DPS-a i dva njihova pridružena člana iz URE, prijateljski savjetujemo da još jednom pročitaju ovaj dokumenat. Do njega nije teško doći, jer kruži i interenetom. Beograd nije daleko, a ni Arhiv Srbije, pa se njegova vjerodostojnost može jednim telefonskim pozivom provjeriti. Pomenuti skojevci, pardon, odbornici, zbog građana i narednih generacija, moraju da to urade i ukoliko se utvrdi da je on vjerodostojan treba da se izvine Podgorici i Podgoričanima i na narednoj sjednici ponište ono što su juče usvojili. Ukoliko je dokumenat falsifikat, onda treba da se obrate zvaničnim ustanovama Srbije, ali i stranih država savezničke grupe tokom Drugog svjetskog rata, koje bi trebalo da potvrde ili demantuju da je Broz naređivao bombardovanje Podgorice. Tek nakon toga moglo bi se opet o svemu ovome razgovarati i donijeti nova odluka. 

Nadam se da će skojevci, pardon odbornici podgoričkog parlamenta, na čelu sa vrhovnim pionirom i vitezom od crvene marame, Ivanom Vukovićem, provjeriti naše navode i o tome obavijestiti građane. Ukoliko to ne urade pokazaće da im je komunizam popio i posljednji gram mozga i da se zbog toga njihove odluke ne mogu smatrati valjanim, jer nijesu donešene u normalnom zdravstvenom stanju. 

Autor:
Maja Nikolić
Objavljeno:
02.11.2018
Raskrinkali smo:
Teorija zavjere,Manipulisanje činjenicama
Osvježeno:
prije 1 godinu

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Nije tačno da Covid-19 izaziva bakterija

Društvenim mrežama proširio se prvo video snimak, a zatim i poruka da je Italija...

02.07.2020 prije 8 sati

Klikbejt
MMF nije rekao da  je privredni rast Srbije realan i da se odlično snašla u koronakrizi

Iza naslova na portalu IN4S

01.07.2020 prije 1 dan

Lažna vijest
Centralna banka nije sakrila podatke o platnom prometu i kamatama

Pandemija koronavirusa ozbiljno je pogodila ekonomiju širom svijeta, pa su zato...

29.06.2020 prije 2 dana