Neprovjereno

London protiv rušenja taksi?

London protiv rušenja taksi?
Katarina Kovačević
Autor
Katarina Kovačević
Objavljeno
21.02.2019

Portal RTV BN je 20.02.19 objavio tekst pod naslovom:

London protiv rušenja taksi?

Velika Britanija je na nedavnom sastanku zemalja Kvinte, koju, osim te zemlje, čine još i Francuska, Njemačka, Italija i SAD, spriječila usvajanje oštrog zaključka o ukidanju taksa Prištine na robu iz centralne Srbije, pišu Večernje novosti.

Prema navodima lista, iako su se protiv ovih nameta u protekla tri mjeseca, sa manje ili više odlučnosti, izjasnili mnogi zvaničnici članica EU, pa i iz SAD, London je po ko zna koji put zauzeo stav suprotan interesima Beograda.

Amerikanci, Francuzi i Italijani bili su, saznaje nezvanično list, za formulaciju koja bi plastično stavila do znanja vlastima u Prištini kakve ih posljedice očekuju ako u narednih danima ne ukinu tarife na robu iz centralne Srbije.

Protiv toga je, prema ovim saznanjima, izričito bio britanski predstavnik, koji je tražio ublažavanje stava, tako da nije postignut konsenzus.

Novosti pišu da Velika Britanija ne želi jake i samostalne države u regionu i smatra da su Srbi oruđe u ruskim rukama, te ocjenjuju da sve dok London bude držao ovakav kurs i davao podršku nerazumnoj kosovskoj politici ne treba očekivati napredak u dijalogu.

List podsjeća da je Velika Britanija u avgustu prošle godine stopirala redovnu sjednicu Savjeta bezbjednosti UN posvećenu Kosovu i uputila protest Surinamu koji je povukao priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti južne srpske pokrajine.

S druge strane, London je očekivao od Beograda da se pridruži zemljama koje su u znak solidarnosti zbog pokušaja ubistva Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije protjerale ruske diplomate.

Britanci su, takođe, tražili podršku Srbije za svog kandidata kada su se u Međunarodnom sudu pravde u Hagu birale sudije u novom mandatu.

Autor:
Katarina Kovačević
Objavljeno:
21.02.2019
Raskrinkali smo:
Neprovjereno
Osvježeno:
prije 1 godinu

Posljednje objavljene analize

Dezinformacija
Vlada Holandije nije zabranila maske, ali neće savjetovati građane da ih nose

Jedan od primjera dezinformisanja javnosti podijeljen je 4. avgusta na facebook stranici...

12.08.2020 prije 1 dan

Teorija zavjere
Vakcina još nije dostupna svijetu, pa ni Crnoj Gori

Portal Udar objavio je 26. jula tekst

11.08.2020 prije 2 dana

Manipulisanje činjenicama
Džonson nije otkrio zavjeru, niti drugi talas zavisi od Gejtsa

Ovo je primjer medijskog izvještaja koji činjenice interptretira na obmanjujući način ...

06.08.2020 prije 2 dana