Manipulisanje činjenicama

MASKE KONAČNO PALE: Crna Gora otvara granice 1. juna, ali NE I ZA SRBE!

MASKE KONAČNO PALE: Crna Gora otvara granice 1. juna, ali NE I ZA SRBE!
Tijana Velimirović
Autor
Tijana Velimirović
Objavljeno
29.05.2020

Portal Kurir je 25.05.20 objavio tekst pod naslovom:

MASKE KONAČNO PALE: Crna Gora otvara granice 1. juna, ali NE I ZA SRBE!

"Bitku sa opakim virusom smo dobili i Crna Gora je postala prva "korona fri" država u Evropi", kazao je predsednik Vlade Duško Marković

Premijer je današnje izlaganje počeo skidanjem maske. "Kad smo već korona fri destinacija, da skinem masku", kazao je na početku konferencije za novinare Marković.

Bitku sa opakim virusom smo dobili i Crna Gora je postala prva "korona fri" država u Evropi", kazao je predsednik Vlade Duško Marković na pres konferenciji.

"Planiramo da se od naredne sedmice otvore vrtići i igraonice, a početkom juna granice i da se dozvole javna okupljanja do određenog broja ljudi. "Biće dozvoljena svadbe, krštenja, ograničen broj publike na sportskim događajima, uz odgovarajuće mjere", rekao je Marković.

Prvih dana juna granice će biti otvorene sa zemljama koje ispunjavaju kriterijuma Instituta za javno zdravlje, a to su Hrvatska, Slovenija, Albanija, Austrija, Nemačka, Poljska, Češka, Mađarska, Grčka. Za nas posao nije stao, moramo da sprečimo unos virusa, i njegovo širenje.

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je da je Crna Gora odlučila da u prvim danima juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Mere bi, kako je Institut najavio, trebale da stupe na snagu od 1. juna i to znači da ćemo imati dozvoljena javna okupljanja do jednog broja. Mi tako već ulazimo u proces uvođenja javnih okupljanja uz određene mere, rekao je Marković dodajući da će organizovanje litija ostaviti za neki drugi put.

Kao što se može videti, Srbija nije na spisku zemalja za koje će moći slobodno da uđu u Crnu Goru, razlog za to je, kako je rečeno jer smo navodno i dalje "pod maskama".

"Bez obzira na dogovore sa verskim zajednicama, nedavno su se desila okupljanja u Nikšiću, Beranama. Dvadeset prvog maja smo imali sporadična okupljanja mladih, na otvorenom prostoru, koja, po nama, nisu predstavljala epidemiološki rizik."

Autor:
Tijana Velimirović
Objavljeno:
29.05.2020
Raskrinkali smo:
Manipulisanje činjenicama,Demantovano
Osvježeno:
prije 2 dana

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Nepostojeći intervju američkog senatora: Niti je Durbin pričao za crnogorske medije niti najavio novo bombardovanje

Američki senator Dik Durbin završio je u crnogorskim i regionalnim medijima, ni kriv ni ...

27.02.2021 prije 6 sati

Dezinformacija
Relativizacijom statistike umrlih do osporavanja pandemije koronavirusa

Procjene smrtnosti od posljedica koronavirusa često su predmet manipulacija....

26.02.2021 prije 6 sati

Lažna vijest
Lažni citat potpredsjednika Demokrata

Montirane fotografije sa lažnim citatima javnih ličnosti, bilo da su vezane za...

26.02.2021 prije 1 dan