Lažna vijest

MOŽE MU SE Milogorac iz Nikšića bije po Novom Sadu i ponosi se zastavom Montenegra

MOŽE MU SE Milogorac iz Nikšića bije po Novom Sadu i ponosi se zastavom Montenegra
Tijana Velimirović
Autor
Tijana Velimirović
Objavljeno
16.09.2020

Portal Srbin.info je 12.09.20 objavio tekst pod naslovom:

MOŽE MU SE Milogorac iz Nikšića bije po Novom Sadu i ponosi se zastavom Montenegra

Ivan Kontić, za kojim je srpska policija raspisala potragu zbog brutalnog prebijanja M.M. (28) pre 19 dana u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, glavna je tema srpskih medija od trenutka kada je objavljena potraga za njim. Na društvenim mrežama osvanula je i njegova fotografija sa crnogorskom zastavom.

Naime, slika na kojoj se vidi odbegli Kontić navodno je skinuta sa njegovog FB profila i prikazuje njega na slici sa crnogorskom zastavom i Milovim simbolom slova L. Kada je i kojim povodom slika nastala je nemoguće reći s obzirom na to da je ubrzo nakon saopštenja MUP-a da se za njim traga, profil na ovoj društvenoj mreži ugašen.

Ono što je za sad poznato jeste da je Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da intenzivno traga za Ivanom Kontićem (1990) osumnjičenim da je, u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, pretukao dvadesetosmogodišnjeg mladića i tom prilikom mu naneo teške telesne povrede, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, podgoričke Vijesti su 8. januara 2018. godine objavile su vest da su službenici za borbu protiv droge i Nikšićkog centra javne bezbednosti, kod Nikšićanina Ivana Kontića, tada starog 27 godina, pronašli revolver u ilegalnom posedu, a kod njegovog vršnjaka M. B., praškastu materiju za koju se pretpostavlja da je kokain. Policija je tom prilikom saopštila da su oni zaustavljeni 6. januara na Badnji dan, kada je zaustavljen mercedes bez registracija kojim je upravljao V.C. iz Nikšića, dok su Kontić i B. bili saputnici. Prilikom kontrole policajci su kod Kontića pronašli revolver Zastava Magnum kalibra 357 sa šest metaka, dok je B. „odbacio pvc pakovanje sa praškastom materijom za koju se pretpostavlja da je kokain“.

Od tad se o Kontiću nije ništa čulo i o njemu nije bilo nikakvih informacija, sve dok u javnost nije procurio snimak nastao 24. avgusta 2020. godine ispred jedne novosadske kladionice, na kome se vidi kako osumnjičeni uz pomoć još jednog mladića brutalno tuče žrtvu, dok poveća grupa među kojima ima i radnika obezbeđenja sve nemo posmatra.

N1 je izvestila da je ovaj Milogorac poslovno povezan sa vlasnikom lanaca kladionica MaxBet, a i incident se dogodio u blizini jednog kladnionačrskog lokala.

Iako se incident dogodio krajem avgusta, tek danas je izdata poternica za siledžijom iz Nikšića pošto je juče na društvenim mrežama političar Miroslav Parović postavio stravian video-snimak iz Novog Sada, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a potom mu, dok leži u besvesnom stanju na zemlji, namerno lomi obe ruke u predelu lakta. Da ceo slučaj bude još gori, stravično iživljavanje nad mladićem događalo se naočigled brojnih građana i pripadnika obezbeđenja. U jednom momentu vidi se kako neki mladić prilazi batinašu u nameri da ga zaustavi, ali ga ovaj tada napada i preteći mu se obraća, nakon čega se ovaj povlači.

Autor:
Tijana Velimirović
Objavljeno:
16.09.2020
Raskrinkali smo:
Lažna vijest
Osvježeno:
prije 1 nedjelju

Posljednje objavljene analize

Teorija zavjere
Peticijom protiv zdravlja

Nošenje ili nenošenje maske - jedna je od najvećih svjetskih podjela od početka...

25.09.2020 prije 3 sata

Dezinformacija
Nije tačno da je uvijek 20 odsto testiranih pozitivno na koronavirus

Dezinformacije o pandemiji koronavirusa ne jenjavaju ni više od pola godine od njenog...

25.09.2020 prije 3 dana

Lažna vijest
Srbija ne pregovara o preuzimanju crnogorskog kredita za autoput

O izgradnji autoputa Bar - Boljare medijima se još uvijek šire dezinformacije i lažne...

24.09.2020 prije 3 dana