Naoružani Albanci upali u sela kod Kuršumlije: Krađa drva završila se pucnjavom

Izvor/medij: Telegraf
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Nije bilo rata u Kuršumliji

Intervenisala je i policija

Grupa naoružanih Albanaca upala je juče u selo Rastelica kod Kuršumlije. Incident je izbio zbog krađe drva.

Prilikom upada čula se i pucnjava, a u selu se nalazila i policija.

 

Rastelica nije bila jedina meta napada, naoružani Albanci upali su u još jedno selo.

Proteklih godina su lokalni mediji upozoravali na ovakve događaje i prenosili svedočenja meštana koji tvrde da ih niko ne štiti, kao i da su od nadležnih tražili da se snage bezbednosti vrate.

Poznato je da u ovom kraju Albanci često upadaju u skoro opustela sela i nezakonito seku šume.

Da podsetimo, nedavno se u jednom od sela dogodila i krađa traktora meštaninu.

U medijima povodom ovog incidenta došlo je do kontradiktornih informacija. Naime, preneto je da se pucnjava odvila danas, iako je bila u utorak. Takođe, krađa traktora za koju je preneto da se dogodila danas, ispostavilo se da je u pitanju događaj iz februara.

PUCALI NA MILOMIRA

- Rafali su odjekivali u mojoj blizini, pa sam uplašen krenuo peške ka Kuršumiji. Došao sam do mesta gde ima telefonskog signala i pozvao kolege koji su krenuli do mene. Rekao sam da požure, jer sam bio zabrinut za svoju bezbednost - opisuje Milomir Stevanović (45), iz Teslića, opisuje dramatičnu situaciju u kojoj se našao u utorak, oko 17 časova, kada su zapucali Albanci iz podujevskih sela.

Stevanović, koji je izvodio poslova za potrebe preduzeća "Srbijašume", u trenutku napada nalazio se nadomak kontejnera u kojem su smešteni radnici, a samo pukom srećom nije povređen.

Slaviša Kostić, kod koga je zaposlen Stevanović, kaže nam da su česti incidenti, odnosno napadi Albanaca na njegove radnike:

- Oni gotovo svakodnevno upadaju na našu stranu administrativne linije i seku šume. Čujemo ih, iako su na 300-400 metara udaljeni, jer su ovo brdsko-planiski predeli. Čak su 2. januara obili kontejner u kojem su radnici smešteni. Velika je šteta, oko 200.000 dinara, jer su tu bile motorne testere, lanci i ostala oprema. Sada sam još više zabrinut za bezbednost radnika.

Inače, pre par dana u selu Rastelica demolirane su sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno.

- I kuća su odneli sve što je vredelo, a iz naše su odneli i lovačku pušku sa municijom - priča jedan od meštana koji živi u Kuršumliji, a povremeno dolazi do ovog sela.

Članak indeksiran 04. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org