NATO demokratija: Za kritiku Alijanse 12 godina robije!

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Danska neće kažnjavati kritičare Rusije i NATO, nego saradnike stranih obavještajnih službi

Ja sam naučnik koji ima kritičko mišljenje o NATO-u. Imam informacije koje ruše pozitivan imidž NATO-a i dokazuju da je njihova verzija rata u Jugoslaviji predivna laž. Za NATO je posebno važno ućutkati oponente, tako i mene

Danska vlada pripremila je zakon koji zabranjuje javnu kritiku liberalne demokratije i NATO-pakta, uz kazne u vidu višegodišnje robije, prenosi Slobodna Dalmacija.

Kakva je stvarnost pod „demokratijom“ NATO-a najbolje se vidi iz primjera Danske. Cenzure su već počele, pa tako svako ko govori protiv Alijanse biva blokiran, i na kraju izbrisan sa društvenih mreža, a u najavi su rigoroznije mjere. Za ispoljavanje mišljenja slijede duge zatvorske kazne.

„Čini se da se totalitarizam u Evropi, koji je do 1990. prebivao s istočne strane ‘željezne zavjese’, sada seli na Zapad“, navodi ovaj list.

Cio predlog kojim nestaje sloboda govora protiv zločinačke alijanse „provučena“ je kao borba protiv psiholoških uticaja stranih obavještajnih službi. To znači da će, u slučaju da zakon bude usvojen, građani Danske biti kažnjavani ako se „upliću u javnu raspravu“ i „pokušavaju uticati na proces donošenja odluka“, a vlast procijeni da to čine navodno pod uticajem ili za račun stranih obavještajnih službi.

Konkretno, danski građani suočiće se sa kaznom zatvora do 12 godina ako se njihove izjave tokom izbornih kampanja budu razlikovale od službenog stava vlasti.

Dokazao da je NATO verzija rata u Jugoslaviji laž – blokiran pa izbrisan sa Fejsbuka

Kažnjavane će biti ne samo izjave u medijima, već i privatne, objavljene na društvenim mrežama.

Među njima biće kažnjavane izjave da su antiruske sankcije štetne za Dansku, izjave podrške „Sjevernom toku 2“, a korisnici Fejsbuka mogu završiti u zatvoru zbog objavljivanja „neprijateljskog sadržaja o NATO paktu“.

„Mislim da danski parlament neće biti prepreka“, izjavio je Lars Jorgensen koji strahuje da će po donošenju zakona i sâm biti uhapšen, budući da već neko vrijeme provodi naučno istraživanje o NATO-paktu i to objavljuje na Fejsbuku.

„Moj fejsbuk profil je blokiran mjesecima, potom i deaktiviran, a imam oko 4000 prijatelja, uključujući akademike iz cijelog svijeta. Ja sam naučnik koji ima kritičko mišljenje o NATO-u. Duboko sam istražio istoriju NATO saveza, a sarađujem s velikom skupinom stručnjaka i profesionalaca. Imam informacije koje ruše pozitivan imidž NATO-a i dokazuju da je njihova verzija rata u Jugoslaviji predivna laž, kao i što se tiče Libije i Sirije. Za NATO je posebno važno ućutkati oponente, tako i mene“, prenosi Slobodna Dalmacija njegove riječi.

Članak indeksiran 22. 11. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godinu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org