Nova bruka Crne Gore: Sjutra u Bijelom Polju predstava koja veliča NATO zločince

Izvor/medij: Sloboda
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: "Mirovna misija" nije priča o zločinima

Skandalima u Crnoj Gori, reklo bi se nikad kraja. Samo dva dana nakon obilježavanja dvadesete godišnjice od NATO agresije, na repertoaru bjelopoljskog pozorišta danas će biti prikazana pozorišna predstava „Mirovna misija“

Režiju i adaptaciju potpisuje Slobodan Marunović, a tekst Slobodan Kovačević, za kako su naveli u opisu savremenu priču o prolaznosti, ljubavi, porodici, o različitim vizurama i pogledima mladih ljudi na svijet, na okruženje, na život…

Ipak, ova predstava je sve, samo ne romantična bajka o prolaznosti i ljubavi, već namjerna „umjetnička podvala“ o tome kako je NATO odličan izbor za Crnu Goru i Crnogorce.

Mladić iz Crne Gore, razočaran životom i ljubavi, spas pronalazi tako što se pridružuje „mirovnoj NATO misiji“ u Avganistanu, kazao je za naš portal, čitalac koji je odgledao ovu predstavu ne znajući „šta ga čeka“. 

Kako nam je kazao, na kraju predstave, u vojsku odlaze i otac i kum mladića, a otac je na početku predstavljen kao tradicionalni Crnogorac koji je ANTI NATO opredijeljen.

Bez želje da ulazimo u umjetničku i pozorišnu slobodu i izražaj, ipak ne možemo da ne primjetimo, da je ovaj „kulturološki prelom mozga“ ciljan i namjeran, a poseban skandal je što će se prikazati samo dva dana od obilježavanja početka NATO agresije na našu zemlju prije 20 godina.

I to u državi u kojoj je pala prva NATO žrtva, mladi vojnik u Danilovgradu Saša Stajić, a nedaleko od Bijelog Polja, u gradiću Murino, živote je izgbilo i troje mališana koji su se jednog dana bezbrižno igrali na mostiću.

Tog dana su poginuli su učenici Osnovne škole „Petar Dedović“ Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović.

Besprizorni odnos prema žrtvama NATO agresije od strane države već je odavno viđen, tako što se zabranjuju ulasci u kasarne da se oda počast nevino nastradalim, a ovo je samo još jedano produbljivanje mulja u koji srlja Crna Gora.

Članak indeksiran 08. 04. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org