NOVA BRUKA CRNE GORE: SUTRA U BELOM POLjU PREDSTAVA KOJA VELIČA NATO ZLOČINCE

Izvor/medij: News Front
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: "Mirovna misija" nije priča o zločinima

Skandalima u Crnoj Gori, reklo bi se nikad kraja. Samo dva dana nakon obeležavanja dvadesete godišnjice od NATO agresije, na repertoaru belopoljskog pozorišta danas će biti prikazana pozorišna predstava „Mirovna misija“

Režiju i adaptaciju potpisuje Slobodan Marunović, a tekst Slobodan Kovačević, za kako su naveli u opisu savremenu priču o prolaznosti, ljubavi, porodici, o različitim vizurama i pogledima mladih ljudi na svijet, na okruženje, na život…

Ipak, ova predstava je sve, samo ne romantična bajka o prolaznosti i ljubavi, već namerna „umetnička podvala“ o tome kako je NATO odličan izbor za Crnu Goru i Crnogorce.

Mladić iz Crne Gore, razočaran životom i ljubavi, spas pronalazi tako što se pridružuje „mirovnoj NATO misiji“ u Avganistanu, rekao  je za portal  INS4, čitalac koji je odgledao ovu predstavu ne znajući „šta ga čeka“. 

Kako je rekao, na kraju predstave, u vojsku odlaze i otac i kum mladića, a otac je na početku predstavljen kao tradicionalni Crnogorac koji je ANTI NATO opredeljen.

Bez želje da ulazimo u umetničku i pozorišnu slobodu i izražaj, ipak ne možemo da ne primetimo, da je ovaj „kulturološki prelom mozga“ ciljan i nameran, a poseban skandal je što će se prikazati samo dva dana od obeležavanja početka NATO agresije na našu zemlju pre 20 godina.

I to u državi u kojoj je pala prva NATO žrtva, mladi vojnik u Danilovgradu Saša Stajić, a nedaleko od Belog Polja, u gradiću Murino, živote je izgbilo i troje mališana koji su se  bezbrižno igrali na mostiću.

Tog dana su poginuli su učenici Osnovne škole „Petar Dedović“ Miroslav Knežević, Olivera Maksimović i Julijana Brudar, radnik škole Vukić Vuletić, penzioner Manojlo Komatina i domaćica Milka Kočanović.

Besprizorni odnos prema žrtvama NATO agresije od strane države već je odavno viđen, tako što se zabranjuju ulasci u kasarne da se oda počast nevino nastradalim, a ovo je samo još jedno produbljivanje mulja u koji srlja Crna Gora.

Članak indeksiran 08. 04. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org