Raković: Konvertitski identitet prijeti, biću im zahvalan ako mi zabrane ulazak u antidržavu

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Još ne postoji spisak nepoželjnih

Istoričar Aleksandar Raković, reagovao je na medijske navode da će njemu, Čedomiru Antiću, kao i urednicima i novinarima pojedinih tabloida, ali i nekim poznatim TV voditeljima, biti zabranjen ulazak U Crnu Goru, ističući da ukoliko se to ispostavi kao tačno, biće zahvalan crnogorskom vlastima.

CDM je prenio informaciju, pozivajući se na Vikend novine, da će zbog navodnih sve učestalijih napada na Crnu Goru, pojedincima iz Srbije zabranjen ulazak u Crnu Goru, te da već postoji spisak na kojem je između ostalih i istoričar Aleksandar Raković.

„Ukoliko režim donese odluku da mi zabrani ulazak u Crnu Goru, biću im zahvalan, jer će time biti obogaćena moja naučna biografija„, kazao je Raković za IN4S.

On je dodao da je profesor Milorad Ekmečić u svoju naučnu biografiju stavljao činjenicu da je zatvoren i mučen u logoru zelenih beretki u Sarajevu.

„S tim u vezi, imam namjeru da ga slijedim, jer će ova represivna mjera, ukoliko je bude, biti uvedena da spriječi moje naučno djelovanje u Crnoj Gori. Stoga ću, u tom slučaju, promocije svoje sledeće knjige o crnogorskom separatizmu, konvertitskom identitetu i antidržavi održati preko video-bima„, naglasio je Raković.

Na pitanje da li su ga nadlažne službe obavijestile o tome da li mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru, Raković je kazao da nije dobijao nikakve informacije.

„O tome da li mi je zabranjen ulazak u Crnu Goru saznaću najprije kada budem ulazio u Crnu Goru da govorim na proslavi srpskog ujedinjenja 1918„, zaključio je Raković.

Prema pisanju izvora Vikend novina, pomenutim licima se na teret stavlja ne samo „hajka“ na tekovine 21. maja, nego i sve učestaliji „napadi“ na predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Takođe, dodaju da su ti napadi „potpomognuti“ od strane Srbije, konkretno predsjednika Aleksandra Vučića.

Članak indeksiran 21. 10. 2018 Zadnji put osvježen prije 1 godinu
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org