'RATNI' VLAK 'I DA ZNAM KAMO IDU, NE BIH VAM SMIO TO OTKRITI' U Koprivnicu stigla željeznička kompozicija puna tenkova, putnici na kolodvoru ostali u nevjerici

Izvor/medij: Jutarnji.hr
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Tenkovi su krenuli u remont, a ne u rat

Teretni vlak pun tenkova stigao je u ponedjeljak na željeznički kolodvor u Koprivnici, piše Podravski.hr. Na kompoziciji je bilo nekoliko desetaka borbenih oklopnih vozila, a kompozicija je, nakon što je stigla u Koprivnicu, na kolodvoru provela nekoliko sati.

- Nisam ovlašten davati informacije o čemu se radi. Iskreno, ne znam odakle su došli tenkovi, niti znam kamo idu. No, da i imam, taj podatak, ne bih vam ga smio otkriti - kazao je za Podravski.hr Željko Kamber, šef koprivničkog željezničkog kolodvora.

Tenkovi su privukli pažnju putnika koji su u Koprivnici čekali vlakove na svoja odredišta.

- S kojim ići na posao - glasio je jedan od komentara na društvenim mrežama, kojima su počele kolati fotografije.

Prema viđenome na terenu, čini se da je kompozicija otputovala istočno, što će reći u smjeru Mađarske. Tenkovi baš i nisu u najboljem stanju - po fotografijama se čini da ih je malo ulovila hrđa.

Kako piše riječki portal bur.com.hr, ovi tenkovi idu na popravak u češki Šternberk, u tvornicu Excalibur Army.

Riječ je o starim oklopnjacima čehoslovačke proizvodnje, koji su bili u Iraku, a čiji je proizvođač izvorno bio Sovjetski Savez, da bi zatim Čehoslovačka i Indija preuzele licencu i nastavile proizvodnju. Svako vozilo teško je 13.8 mt, dok su mu dimenzije 6,74 x 3,15 x 2,55 m.

U Rijeku su vozila doplovila brodom iz jordanske luke Aqabe, a u našoj luci prvi put su uočena u petak.

U HŽ Cargu su Jutarnjem potvrdili da su bili angažirani na prijevozu tenkova do mađarske granice. Kompozicija je iz Rijeke, inače, krenula još tijekom vikenda.

Članak indeksiran 08. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org