Ravnozemljaši idu na Antarktik, traže ivicu svijeta i zid

Izvor/medij: FOS media
Ocjena: Teorija zavjere
Raskrinkano u: Promovišu teorije koje vrijeđaju zdrav razum

Sve je više onih koji vjeruju u teoriju o ravnoj Zemlji, pa organizuju konvencije, prave video snimke, sazivaju sastanke i razgovaraju o tome kako uvjeriti sve ljude da je Zemlja ravna ploča. Njihova najnovija odluka je da posjete Antarktik i otkriju ivicu svijeta.

"Ne vjerujemo da nešto može pasti sa ivice Zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polovine kugle, te da su zvijezde, Sunce i Mjesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete", rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi Forbs.

Njihov plan jeste da dođu "do kraja" Antarktika i na taj način dokažu da postoji ivica svijeta, tj. mjesto gdje se sve završava. Prema njihovim navođenjima, Džejms Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antarktiku i nije mogao da nađe put oko njega.

Plovio je danima i prošao više od 96 hiljada kilometara tražeći rupu u zidu kroz koju može da prođe na drugu stranu, ali je nikada nije pronašao, tvrde oni. Ledenom zidu nije se nazirao kraj. Upravo zbog ove ekspedicije i njoj sličnih, oni vjeruju da ne postoji ništa sa druge strane zida, te da se tu nalazi ivica.

Još uvijek nije određen tačan datum ekspedicije, a mnogi željno iščekuju rezultate jer će oni iznova pokrenuti mnoge debate između ravnozemljaša i onih koji misle da je zemlja okrugla.

Članak indeksiran 21. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 3 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org