Ravnozemljaši imaju novi plan da dokažu svoju SULUDU TEORIJU

Izvor/medij: Blic.rs
Ocjena: Teorija zavjere
Raskrinkano u: Promovišu teorije koje vrijeđaju zdrav razum

Sve je više onih koji veruju u bizarnu teoriju o ravnoj Zemlji, pa organizuju konvencije, prave video snimke, sazivaju sastanke i razgovaraju o tome kako uveriti sve ljude da je zemlja ravna ploča.

Njihova najnovija odluka je da posete Antartik i otkriju ivicu sveta.

- Ne verujemo da nešto može pasti sa ivice zemlje, jer mnogo ljudi misli da smo u nekom obliku polovine kugle, te da su zvezde, Sunce i Mesec unutar te polovine sa nama. Veoma su visoko, ali su unutra sa nama. Tako da nema šanse da nešto može pasti sa planete - rekao je Robi Dejvidson, jedan od organizatora ekspedicije, prenosi Forbs.

Njihov plan jeste da dođu "do kraja" Antartika i na taj način dokažu da postoji ivica sveta, tj. mesto gde se sve završava. Prema njihovim navođenjima, Džejms Kuk je 1773. godine došao do velikog zida leda na Antartiku i nije mogao da nađe put oko njega.

Plovio je danima i prošao više od 96 hiljada kilometara tražeći rupu u zidu kroz koju može da prođe na drugu stranu, ali je nikada nije pronašao, tvrde oni. Ledenom zidu nije se nazirao kraj. Upravo zbog ove ekspedicije i njoj sličnih, oni veruju da ne postoji ništa sa druge strane zida, te da se tu nalazi ivica.

Još uvek nije određen tačan datum ekspedicije, a mnogi željno iščekuju rezultate jer će oni iznova pokrenuti mnoge debate između ravnozemljaša i onih koji kažu da je zemlja okrugla.

Članak indeksiran 21. 03. 2019 Zadnji put osvježen prije 11 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org