Prenošenje lažnih vijesti

Senator Durbin: Vašington zna sve što radi SPC, Srbija i Rusija na destabilizovanju CG! Neće im poći za rukom!

Senator Durbin: Vašington zna sve što radi SPC, Srbija i Rusija na destabilizovanju CG! Neće im poći za rukom!
Tijana Velimirović
Autor
Tijana Velimirović
Objavljeno
27.02.2021

Portal Slobodna Vojvodina je 24.02.21 objavio tekst pod naslovom:

Senator Durbin: Vašington zna sve što radi SPC, Srbija i Rusija na destabilizovanju CG! Neće im poći za rukom!

“Majority whip” senator Dik Durbin kaže da Vašington sve zna o destabilizaciji Crne Gore, “a na taj način NATO i EU”, koju čine Srbija i Rusija i odlučno poručuje da Beogradu i Moskvi to neće poći za rukom. Durbin najavljuje mogućnost da potpredsjednica Kamala Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenese tu poruku aktuelnoh vlasti u Podgorici, ali i Srbiji, Rusiji i Kini!

“Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi  od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sljedbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti”- nedvosmislen je demokratski senator, član senatskih pododbora za vanjsku politiku i odbranu i predsjedavajući Odbora za pravdu. 

Veoma je značajno i to što nova administracija u Vašingtonu prepoznaje značaj Crne Gore kao partnera i članice NATO. Doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije je, možemo reći, prošlost. Kongres i spoljnopolitički komitet Senata, s pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori” – kazao je u razgovoru sa dopisnikom Skala radija iz Amerike Mirsadom Jahovićem senator Dik Durban.

„Znamo za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori. Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom”- rezolutan je jedan od najuticajnijih američkih senatora!

“Treba li podsjećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. Nova administracija u komunikaciji je i sa EU i sve reakcije biće zajedničke. Ne isključujemo mogućnost i da potpredsjednica Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenese poruke zvaničnog Vašingtona, kako aktuelnoj vlasti u Podgorici tako i Srbiji, Rusiji i Kini”- kaže senator Dik Durbin.

“Administracija predsjednika Bajdena, od preuzimanja vlasti ispravlja loše poteze bivšeg predsjednika Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU. Međutim i pored mnogo unutrašnjih problema koje treba riješiti što prije, Amerika je okrenuta i rješavanju problema u svijetu. Podvlačim, Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi  od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sljedbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti”, kaže Durbin i poručuje:

“Tokom ove sedmice cjelokupna crnogorska i svjetska javnost biće obaviještena o stavovima Amerike na dešavanja u Crnoj Gori i Balkanu, te kakve su im namjere i kakve reakcije na ta dešavanja možemo očekivati”.

Izvor: antenam.net

Autor:
Tijana Velimirović
Objavljeno:
27.02.2021
Raskrinkali smo:
Prenošenje lažnih vijesti
Osvježeno:
prije 1 mjesec

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Uvozne neistine: Lažne tvrdnje Johana Dejvisa o vakcinama i koroni

Stavovi Johana Dejvisa, belgijskog ljekara kome je oduzeta licenca za rad zbog lažnih...

13.04.2021 prije 15 sati

Dezinformacija
Izvrtanje i netačno tumačenje zakona: Ne zabranjuje se proizvodnja sjemena

U cilju dokazivanja “globalne zavjere” protiv građana na društvenim mrežama...

13.04.2021 prije 15 sati

Dezinformacija
Knjiga predstavljena kao memorandum: SZO nema plan uništenja ljudi vakcinisanjem

Dok relevantna zdravstvena struka objašnjava zašto je važno primiti vakcinu protiv...

12.04.2021 prije 1 dan