Šon Koneri: Kosovo je srpsko – to je logika

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Reciklaža
Raskrinkano u: Šon Koneri, stara priča o Kosovu

Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno – rekao je on na konferenciji za novinare, prenose Slobodni mediji

Britanska glumačka legenda, ali i sada već biznisnmen, Šon Koneri, nakon proglašenja nezavisnog Kosova* bio je izrazito negativno raspoložen, a često je i prekidao konferencije kako bi pričao o južnom dijelu Srbije.

Šon Koneri je tako nekoliko puta prekidao novinare sa njihovim pitanjima o filmovima u kojima je radio, i prebacivao bi temu na nezavisnost Kosova.
Jednom prilikom glumac je rekao da Kosovo doživiljava intezivno kao svoju rodnu Škotsku, i da ne vidi zbog čega Kosovo ima mogućnost da se otcijepi, a mnoge druge pokrajine u svijetu ne mogu.
Ne shvatam zašto je Kosovo poseban slučaj. Kako to oni mogu biti nezavisni, a mnogi drugi ne mogu. Zašto onda Škotska ne može da se odvoji od Velike Britanije?! Kosovo mora ostati u Srbiji. Sve je ovo licemerno – rekao je on na konferenciji za novinare, prenose Slobodni mediji.
Zbog ove tvrdnje glumac je redovno dobijao pretnje smrću, ali nije odustao od tvrdnji.

Članak indeksiran 04. 11. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org