SOROŠ TRAŽI NOVU ŽRTVU! Udario na NAJVEĆU SILU, Kinezi mu EKSPRESNO ZAPUŠILI USTA

Izvor/medij: Nacionalist.rs
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Nije bilo šamaranja između Kineza i Soroša

Ultra-liberalni milijarder poznat po mešanju u stvari drugih država Džordž Soroš nazvao je kineskog vođu Si Đinpinga “opasnim protivnikom otvorenih društava".

Iz Kine je na ove optužbe rečeno da ovakvo blatantno izvrtanje pravde uopšte nije dostojno odgovora, javlja Raša Tudej.

Govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Soroš je napao kineski sistem "socijalnih kredita" i tehnološki napredak, rekavši da su veštačka inteligencija i napredne tehnologije u rukama onoga što je on nazvao "represivnim režimom" u stvari "smrtni neprijatelj otvorenih društava".

 

- Kina nije jedini autoritarni režim na svetu, ali je bez sumnje najbogatiji, najjači i najrazvijeniji po pitanju tehnologija, robotike i veštačke inteligencije - rekao je Soroš, koji je poznat po tome što šakom i kapom daje novac režimima koje smatra opresivnim i nedemokratskim, a koji se u stvari samo ne slažu sa Zapadnom politikom.

Peking je hladno odgovorio na ove optužbe.

- Sasvim je jasno ko otvara vrata i gradi puteve, a ko gradi zidove i zatvara vrata. Izjave određenih ljudi, koje predstavljaju ono što je crno belim i iskrivljavaju fakte su potpuno nepotrebni i nisu vredni odgovora - rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

- Nadamo se da će Amerikanac u pitanju da koriguje svoje stavove, i stvori objektivne i racionalne stavove po pitanju razvoja Kine - dodao je Čunjing.

Milijarder Soroš je predsednik Fonda za otvoreno društvo (OSF), organizacije koja ima za cilj da natera vlade "neposlušnih" država da sarađuju sa svojim narodom.
Najpoznatiji je po napadima na Donalda Trampa, protivljenju Bregzitu, pomaganju ukrajinskih revolucija 2004. i 2014. godine.

Fond za otvoreno društvo je zabranjen u Mađarskoj i Turskoj, a u Rusiji je proglašen za nepoželjnu organizaciju.  

Članak indeksiran 01. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org