Dezinformacija

SPC zataškava skandal: Amfilohije se testirao pod lažnim imenom, krijući pio “Lebel” i pobjegao iz samoizolacije da širi zarazu!

SPC zataškava skandal: Amfilohije se testirao pod lažnim imenom, krijući pio “Lebel” i pobjegao iz samoizolacije da širi zarazu!
Tijana Velimirović
Autor
Tijana Velimirović
Objavljeno
05.10.2020

Portal Aktuelno.me je 04.10.20 objavio tekst pod naslovom:

SPC zataškava skandal: Amfilohije se testirao pod lažnim imenom, krijući pio “Lebel” i pobjegao iz samoizolacije da širi zarazu!

Kako saznaje portal Aktuelno mitropolit SPC i njegova organizacija ne samo da prećutkuju da je Amfilohije pozitivan na koronavirus, već prećutkuju i da se testirao na kovid pod lažnim imenom, pobjegao iz samoizolacije i šririo virus među vjernicima!

Svetosavska crkva u Crnoj Gori i njen lider Amfilohije Radović ne poznaju granice kada su u pitanju laži i manipulacije, a o tome najbolje svjedoči nevješt pokušaj prikrivanja skandalozne istine koja se krije iza informacije da je Radović pozitivan na koronavirus.

Podsjetimo, Portal Aktuelno objavio je juče apsolutno tačnu i iz više izvora provjerenu informaciju, da je mitropolit crnogorsko primorski i lider svetosavskih partija u Crnoj Gori Amfilohije Radović pozitivan na koronavirus.

Povodom tih navoda Amfilohije se oglasio video-porukom sa Cetinja u kojoj vidno zanemoćali vladika nije demantovao da je pozitivan na koronavirus, a kazao je da se dobro osjeća i naglasio da se u prethodnom periodu “premorio i trenutno se odmara”.

Testirao se pod lažnim imenom

Kako sanaje portal Aktuelno mitropolit SPC i njegova organizacija ne samo da prećutkuju da je Amfilohije pozitivan na koronavirus, već prećutkuju i da se testirao na kovid pod lažnim imenom (koje je poznato portalu Aktuelno)!

Testiranje pod lažnim imenom u bolnici Danilo Prvi na Cetiinju srpskom vladiki, kako saznajemo iz veoma pouzdanih izvora, omogućila je direktorica ove ustanove Sonja Radojičić.

“Sve je bilo unaprijed organizovano, Amfilohije je testiran pod lažim imenom i nakon što su rezultati pokazali da je pozitivan na kovid, doktori su mu naredili strogu petnaestodnevnu izolaciju i strogo podvukli da ne izlazi iz kelije u Cetinjskom manastiru da sebe i druge ne bi dovodio u opasnost”, rekao je naš sagovorrnik.

Upitan da li je Amfilohije odbio ljekove za kovid s obzirom da SPC zastupa stanovište da se koronavirus liječi litijama, tamjanom i molitvama, naš sagovornik je kazao:

“Direktorica Radojičić, odnosno njena bolnica, obezbjedila je da Amfilohiju u njegovu keliju donose lijek koji se trenutno koristi protiv korone – ‘Lebel’. Ali takođe je bilo organizovano da se Amfilohiju doprema kiseonik ako zatreba”, rekao je naš izvor.

Pobjegao iz kelije sa monahinjama, Justin ga jurio po Cetinju

Da ova i onako već opskurna situacija dobije razmjere nečuvanog skandala pobrinuo se sam Amflohije. Nakon što mu je određena stroga samoizolacija na 15 dana, jedini kontakt sa spoljašnjim svijetom je bio njegov saradnik Justin koji ga je posjećivao redovno u keliji i dopremao sve neophodne namirnice, medicinska dezinfekciona sredstva i ljekove.

“Međutim, kada je u petak ujutro pop Justin ušao u Amfilohijevu Keliju doživio je šok – vladike SPC nije bilo u keliji! Zbog šoka i nevjerice koje je doživio u tom trenutku Justin onako van sebe, bos iskače iz kelije i traži mitropolita po Cetinju. Našao ga je kod crkve na Ćipuru gdje je u toku bila služba koju nije držao Amfilohije, ali je mitropolit uveliko bio među vjernicima. Pop Justin je bio u šoku kad je ugledao vladiku kako vjernicima, među kojima je bilo i žena sa djecom širi zarazu”, rekao je naš izvor.

Kako dodaje, Amfilohija su do crkve na Ćipuru pratile tri monahinje koje su bile u keliji do njegove da bi se brinule za sve njegove potrebe dok je u samoizolaciji.

“Justin je Amfilohijeva veza sa spoljašnjim svijetom, dok su se ove tri monahinje brinule za vladiku u samom manastiru. One su pristale na samoizolaciju da bi bile sa njim”, kazao je naš izvor.

Backović i Radović širili koronu

Kako saznaje portal Aktuelno izvor zaraze kovidom u redovima SPC ali i određenim svetosavskim političkim krugovima su popovi Mijajlo Backović i Boris Radović.

Backović i Radović bili su na sada već famoznoj proslavi u restoranu Marka Bata Carevića izgrađenom na otetom zemljištu na Krimovici, na kojoj se slavio njegov izbor za predsjednika opštine Budva.

Nakon proslave četiri funkcionera Demokratskog fronta, od kojih su dva poslanici, bili su pozitivni na koronavirus i trenutno su na kućnom ili bolničkom liječenju. Koronavirusom nakon famozne proslave zaražen je i kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović, kum budućeg mandatara Zdravka Krivokapića, koji je trenutno na bolničkom liječenju u bolnici u Brezoviku.

Prepoznati po lažima

Podsjetimo, ovo nije prvi put da SPC u Crnoj Gori i njen lider Amfilohije otvoreno lažu javnost i izbjegavaju da priznaju činjenično stanje.

Amfilohije je lagao da se nije sastao sa predstavnicima prosrspke opozicije početkom godine na Cetinju, takođe je lagao da on i visoki funkcioneri SPC nijesu umješani u predizbornu kampanju iako su to priznali i sami nakon izbora.

Lagali su i za slučajeve pedofilije i sakrivali glavnog svodnika i veoma važnu osobu u pedofilsko-homoseksualnoj mreži SPC popa Nikolaja Stamatovića, koji je u Crnoj Gori bio stacioniran na položaju igumana manastira Zlateš kod Bijelog Polja.

Umjesto ljekara slušao Džomića

Do ove nemile situacije u redovima SPC u Crnoj Gori došlo je jer Amfilohije očigledno nije slušao savjete ljekara i epidemiologa koji su preporučivali da popovi SPC budu obazriviji kad su u pitanju vjerske službe i korišćenje iste kašičice za pričešća.

Lider MCP se po svemu sudeći uzdao u praksu koju mu je preporučio njegov najbliži saradnik protojerej-stavrofor Velibor Džomić.

Džomić je, podsjetimo, početkom godine poručio da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”.

Džomić je mjesecima sa zilotskim žarom branio svoje mistično stanovište da litije i tamjan liječe koronavirus. Ipak, protojerej-stavrofor je nakon višemjesečnih kalkulacija, odlučio da posluša državne organe i pozvao je vjernike da odustanu od litija.

Uredništvo portala Aktuelno ovom prilikom poručuje da iskreno saosjeća sa svim pripadnicima SPC i njihovim saradnicima iz svetosavskih stranaka koji se bore sa koronom, uz iskrene želje za brz oporavak.

I na kraju treba poručiti da ako SPC i njeni visoki funkcioneri nastave sa manipulacijama javnosti, portal Aktuelno biće primoran da objavi lažno ime pod kojim je na koronavirus testiran mitropolit SPC Amfilohije.

Autor:
Tijana Velimirović
Objavljeno:
05.10.2020
Raskrinkali smo:
Dezinformacija
Osvježeno:
prije 2 nedjelje

Posljednje objavljene analize

Manipulisanje činjenicama
Stara slika, nova manipulacija i primjer diskriminacije

Portali koji objavljuju lažne vijesti nerijetko su izvor diskriminacije svih onih koji...

21.10.2020 prije 15 sati

Dezinformacija
Gejts opet “kriv”: Nema distance i mjera “do kraja života”

Jedan od način na koji regionalni mediji dezinformišu čitalačku publiku je...

21.10.2020 prije 15 sati

Lažna vijest
Lijeka za virus još nema, Regeneron je ime kompanije

Kako pandemija koronavirusa napreduje, tako se u talasima ponavljaju različite neistine...

21.10.2020 prije 15 sati