Lažna vijest

SRBI POKRALI TRAMPA, PA NESTALI BEZ TRAGA! Naši stručnjaci glavni krivci za Donaldov poraz, isplivali novi detalji

SRBI POKRALI TRAMPA, PA NESTALI BEZ TRAGA! Naši stručnjaci glavni krivci za Donaldov poraz, isplivali novi detalji
Tijana Velimirović
Autor
Tijana Velimirović
Objavljeno
18.11.2020

Portal Republika.rs je 16.11.20 objavio tekst pod naslovom:

SRBI POKRALI TRAMPA, PA NESTALI BEZ TRAGA! Naši stručnjaci glavni krivci za Donaldov poraz, isplivali novi detalji

Klupko se polako ali sigurno raspliće. Nakon šokantne informacije da su Srbi napravili softver pomoću kojeg su, bar kako tvrdi Donald Tramp, pokradeni izbori u Americi, na svetlost dana su isplivali novi podaci. A iz njih bi se, u najmanju ruku, mogao izvući zaključak da gde ima dima, ima i vatre.

Svi Srbi koji se poimence pominju u vezi sa kompanijom "Dominion voting sistems", a ima ih trojica (Bojan Đorđević, Goran Obradović i Ranjo Stamatović) pobrisali su profile na poslovnim društvenim mrežama, poput Linkdina, pogasili telefone, a na mejlove ne odgovaraju. Istovremeno, slike na kojima se vide prostorije ovdašnje filijale firme, koja je domicilno kanadska, takođe su pobrisane sa sajtova na kojima su se nalazile. Ipak, što se tiče slika, neko ih je ranije iskopirao i one su se pojavile u javnosti (i Srpski telegraf ih objavljuje uz ovaj tekst).

NOVE OKOLNOSTI

Kao nova okolnost, pojavila se i nezvanična informacija o bliskoj povezanosti kompanija "Dominion voting sistem" i "Smartmatik", što su se iz ove druge firme panično potrudili da negiraju. Zašto je to važno? Pa stoga što "Smartmatik", kompanija sa sedištem u Londonu, a koja potiče iz Venecuele, ima bogatu istoriju zakulisnih radnji (bar prema onom što se može pronaći u tekstovima medija širom planete) na izborima po svetu. Kako stoji u njihovom portfoliju, pomoću njihovih softvera glasalo se elektronski i na isti način su prebrojavani glasovi na Filipinima, u Jermeniji, Brazilu, Estoniji, Argentini, Belgiji, Singapuru, Venecueli, pa, zašto nas to ne čudi, i u SAD.

"Dominion voting"

- kompanija "Dominion voting sistems" osnovana je 2003.

- osim u Torontu, gde se nalazi centrala, ima kancelarije u Kaliforniji, Koloradu, Teksasu, Njujorku i Beogradu

- firma se u prvih nekoliko godina uglavnom orijentisala na kanadsko tržište sistema za automatizaciju glasanja

- od 2007. krenuli su u pohod na najveće tržište - SAD

- kancelarija u Beogradu postoji od 1. februara 2005. i u njoj radi oko 50 ljudi

- Beogradski tim, kako se navodi u oskudno dostupnim podacima, uglavnom je zadužen za razvoj novih proizvoda, ali i pružanje usluga

I tu se, na neki način, krug zatvara. Isuviše navodnih slučajnosti da bi sve bilo slučajno...

Podsetimo, cela priča zavrtela se objavom Emerald Robinson, novinarke Njuzmaksa, koja izveštava iz Bele kuće.

- Šta ako bih vam rekla da je "Dominion" kanadska kompanija koja nabavlja delove iz Kine, a softver iz Srbije? Da su njeni vlasnici privatna kompanija u čijem bordu direktora je Obamin ambasador u EU? I da su davali novac Fondaciji "Klinton". Da li biste mi verovali - napisala je Robinsonova, i to nakon što je Tramp objavio podatke o prevari i da mu je ukradeno najmanje 2,7 miliona glasova.

Donald Tramp je takođe bez zadrške uperio prst u "Domion".

- Softver za brojanje glasova dominion izbrisao je 2,7 miliona glasova, koje sam osvojio na predsedničkim izborima - naveo je doslovno Tramp na Tviteru, objasnivši da se radi o glasovima osvojenim na celoj teritoriji SAD.

ĆUTANJE, ĆUTANJE...

Iz kompanije "Dominion", ali i ogranka u Beogradu, koji im je glavna filijala u Evropi, ostali su nemi na teške optužbe iz Bele kuće. Ni na pitanja Srpskog telegrafa nisu poslati nikakvi odgovori.

Srpski telegraf juče je telefonom dobio vlasnika prostora u Beogradu koji je do pre godinu dana, kada su se preselili na novi lokaciju, iznajmljivao srpski ogranak kompanije "Dominion voting sistem". Vidno iznenađen što ga zovemo, veći deo razgovora pokušavao je da sazna kako smo došli do njegovog broja telefona da bi na kraju kratko prokomentarisao:

- Ma šta da kažem. Ta firma već godinu dana nije kod mene. Za vreme dok su bili ovde nisam primetio ništa neobično. Upoznat sam sa celom pričom što ih sada pominju, ali neću to da komentarišem.

 

Autor:
Tijana Velimirović
Objavljeno:
18.11.2020
Raskrinkali smo:
Lažna vijest
Osvježeno:
prije 6 dana

Posljednje objavljene analize

Manipulisanje činjenicama
Vječita teorija zavjere: Kemtrejlse povezali i sa virusom

Ovo je još jedan primjer teorije zavjere koji kemtrejlse povezuje sa virusom korona.

24.11.2020 prije 20 sati

Manipulisanje činjenicama
Koronu opet predstavljaju kao projekat, a vakcinu kao sredstvo za smanjenje populacije

Iako pandemija je koronavirusa, čini se, sve manje pod kontrolom i odnosi sve veći broj ...

24.11.2020 prije 20 sati

Lažna vijest
Američki izbori se nijesu odlučili iz Srbije

Predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) imali su itekako veliki...

18.11.2020 prije 5 dana