Šta se dešava!?Desetine tenkova stiglo, a potom napustilo Koprivnicu!

Izvor/medij: VIP BH
Ocjena: Klikbejt
Raskrinkano u: Tenkovi su krenuli u remont, a ne u rat

Kako objavljuje portal Podravski.hr teretni voz pun borbenih ratnih tenkova maloprije je napustio koprivničku željezničku stanicu. Prema informaciji njihovog fotoreportera, na kompoziciji je bilo nekoliko desetaka moćnih ratnih strojeva.

 

Ova kompozicija, kako prenosi imenovani portal, u Koprivnicu je stigla prijepodne i na željezničkoj stanici u ovom gradu je bila nekoliko sati. Čitava stvar obavijena je velom tajne.

– Nisam ovlašten davati informacije o čemu se radi. Iskreno, ne znam odakle su došli tenkovi, niti znam kamo idu. No, da i imam, taj podatak, ne bih vam ga smio otkriti – kazao je Željko Kamber, šef koprivničke željezničke stanice, za portal Podravski.hr.

Tenkovi su privukli pažnju putnika koji su u Koprivnici čekali vozove na svoja odredišta.

 S kojim ići na posao – glasio je jedan od postova na društvenim mrežama, kojima su počele kolati fotografije tenkova na koprivničkoj željezničkoj stanici.

– Idu u Ukrajinu, izgleda da počinje treći svjetski rat – našalio se jedan od kolega izvora.

Prema viđenome na terenu, čini se da je kompozicija s moćnim oružjem otputovala istočno, što će reći u smjeru Mađarske. Tenkovi baš i nisu u najboljem stanju – po fotografijama se čini kako ih je malo ulovila hrđa.

U međuvremenu se pojavila informacija, a koju prenosi portal Kurir.rs da je prošli petak na riječkom sajtu “Brodovi u Rijeci” (bur.com.hr) objavljeno da je brod “Rudolf” natovaren tenkovima stigao iz jordanske luke Akaba u Rijeku, a krajnja destinacija ratnih mašina koji idu na reparaciju je fabrika “Ekskalibur armi” u češkom gradu Šternberku. Dalje se navodi se da je riječ je o starim  “BMP-2”, koji su bili u Iraku. Prozvođač je originalno bio Sovjetski savez, a zatim su Čehoslovačka i Indija preuzele licencu i nastavile proizvodnju, a tenkovi koji su stigli u Rijeku proizvedeni su u Čehoslovačkoj.

Članak indeksiran 08. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org