Dezinformacija

Sveti Vasilije Ostroški da postane gradska slava Nikšića

Sveti Vasilije Ostroški da postane gradska slava Nikšića
Katarina Kovačević
Autor
Katarina Kovačević
Objavljeno
05.06.2019

Portal IN4s je 14.05.19 objavio tekst pod naslovom:

Sveti Vasilije Ostroški da postane gradska slava Nikšića

Crkvena opština Eparhije budimljansko-nikšićke već dvije decenije svečano obilježava praznik duhovnog pokrovitelja i zaštitnika grada Nikšića ostroškog Čudotvorca

Hoće li vlast u Nikšiću (DPS i Socijaldemokrate) prihvatiti inicijativu Demokratske Crne Gore da 12. maj, praznik Svetog Vasilija Ostroškog i zvanično postane dan zaštitnika grada? Odbornici Demokrata Veselinka Peković i Milivoje Zarubica podnijeli su zahtjev za dopunu Statuta opštine kako bi se izbjegle sve pravno-administrativne „zamke“.

Ukoliko inicijativa bude prihvaćena, pitanje obilježavanja dana zaštitnika grada uredilo bi se posebnim aktom SO Nikšić, ali na odgovarajući način i u skladu sa principom odvojenosti države od crkve, kaže mr Momo Koprivica, potpredsjednik Demokrata.

Crkvena opština Eparhije budimljansko-nikšićke već dvije decenije svečano obilježava praznik duhovnog pokrovitelja i zaštitnika grada Nikšića ostroškog Čudotvorca. I svaki put, rijeka vjernika sa raznih strana, staro i mlado, bolesni i zdravi, sliva se u jednu kolonu prinoseći svoju žrtvu svetitelju, koji ih nadahnjuje, osvežava i krepi.

Ratko Krivokapić, predsjednik Crkvene opštine Nikšić, na pitanje kada će doći taj dan da praznovanje svetitelja koga slavi vaseljena to zvanično uradi i gradska vlast podno Trebjese, rekao je da nije daleko, a prenose „Novosti“.

-Tom cilju svi stremimo i daće Bog da se to ostvari. I da se slavski kolač reže u Skupštini opštine, kazao je Krivokapić.

Odbornici naše partije, naveo je on, iz opozicione solidarnosti ne učestvuju u radu lokalne skupštine, ali će se vratiti i prisustvovati sjednici jedino u slučaju da predložena inicijativa bude uvrštena u dnevni red

Autor:
Katarina Kovačević
Objavljeno:
05.06.2019
Raskrinkali smo:
Dezinformacija
Osvježeno:
prije 1 godinu

Posljednje objavljene analize

Lažna vijest
Nije tačno da Covid-19 izaziva bakterija

Društvenim mrežama proširio se prvo video snimak, a zatim i poruka da je Italija...

02.07.2020 prije 8 sati

Klikbejt
MMF nije rekao da  je privredni rast Srbije realan i da se odlično snašla u koronakrizi

Iza naslova na portalu IN4S

01.07.2020 prije 1 dan

Lažna vijest
Centralna banka nije sakrila podatke o platnom prometu i kamatama

Pandemija koronavirusa ozbiljno je pogodila ekonomiju širom svijeta, pa su zato...

29.06.2020 prije 2 dana