Sveti Vasilije Ostroški da postane gradska slava Nikšića

Izvor/medij: IN4s
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Reciklaža: Sveti Vasilije i nikšićka slava

Crkvena opština Eparhije budimljansko-nikšićke već dvije decenije svečano obilježava praznik duhovnog pokrovitelja i zaštitnika grada Nikšića ostroškog Čudotvorca

Hoće li vlast u Nikšiću (DPS i Socijaldemokrate) prihvatiti inicijativu Demokratske Crne Gore da 12. maj, praznik Svetog Vasilija Ostroškog i zvanično postane dan zaštitnika grada? Odbornici Demokrata Veselinka Peković i Milivoje Zarubica podnijeli su zahtjev za dopunu Statuta opštine kako bi se izbjegle sve pravno-administrativne „zamke“.

Ukoliko inicijativa bude prihvaćena, pitanje obilježavanja dana zaštitnika grada uredilo bi se posebnim aktom SO Nikšić, ali na odgovarajući način i u skladu sa principom odvojenosti države od crkve, kaže mr Momo Koprivica, potpredsjednik Demokrata.

Crkvena opština Eparhije budimljansko-nikšićke već dvije decenije svečano obilježava praznik duhovnog pokrovitelja i zaštitnika grada Nikšića ostroškog Čudotvorca. I svaki put, rijeka vjernika sa raznih strana, staro i mlado, bolesni i zdravi, sliva se u jednu kolonu prinoseći svoju žrtvu svetitelju, koji ih nadahnjuje, osvežava i krepi.

Ratko Krivokapić, predsjednik Crkvene opštine Nikšić, na pitanje kada će doći taj dan da praznovanje svetitelja koga slavi vaseljena to zvanično uradi i gradska vlast podno Trebjese, rekao je da nije daleko, a prenose „Novosti“.

-Tom cilju svi stremimo i daće Bog da se to ostvari. I da se slavski kolač reže u Skupštini opštine, kazao je Krivokapić.

Odbornici naše partije, naveo je on, iz opozicione solidarnosti ne učestvuju u radu lokalne skupštine, ali će se vratiti i prisustvovati sjednici jedino u slučaju da predložena inicijativa bude uvrštena u dnevni red

Članak indeksiran 05. 06. 2019 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba cdtmn.org