Pristrasno izvještavanje

Zbog hajke na Crnu Goru biće zabranjen ulazak svima koji je blate?

Zbog hajke na Crnu Goru biće zabranjen ulazak svima koji je blate?
Milica Bogdanović
Autorica
Milica Bogdanović
Objavljeno
21.10.2018

Portal CDM je 06.10.19 objavio tekst pod naslovom:

Zbog hajke na Crnu Goru biće zabranjen ulazak svima koji je blate?

Sve učestaliji i sve bezobzirniji napadi na Crnu Goru koji su posebno intenzivirani posljednjih mjeseci, stvaraju utisak da se prema našoj državi iz Srbije vodi dvostruka politika jedna zvanična linija koju personifikuje predsjednik Aleksandar Vučić i druga, koja je mnogo glasnija, u kojoj prednjače pojedini srpski mediji, razni analitičari i istoričari, predstavnici crkvenih krugova, kao i jedan broj zvaničnika.

Preko te druge linije u posljednje vrijeme vodi se prava hajka protiv naše države. Iako iz Crne Gore nema reagovanja, ili su krajnje uzdržana, ipak se to na određenim nivoima primjećuje i evidentira.

Izvor Vikend novina tvrdi da već postoji spisak lica kojima će u najskorije vrijeme biti zabranjen ulazak u Crnu Goru. Na tom spisku, navodno su istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici i novinari pojedinih tabloida, ali i neki poznati TV voditelji.

To je posebno izrazeno u jutarnjem programu Televizije Pink, gdje se gotovo svakodnevno pozivaju gosti koji ne biraju riječi protiv Crne Gore, njenog predsjednika Mila Đukanovića,koje voditelji, posebno Predrag Sarapa, dodatno podstiču na tendencioznu i vulgarnu kritiku državne politike Crne Gore i njenih zvaničnika. Tome nije odoljela ni Prva srpska televizija.

Vikend novine saznaju da se ne isključuje upućivanje zvaničnog reagovanja crnogorskih institucija vlasniku Antena grupe u okviru koje je i TV Prva iz Srbije, zbog priloga koji je na toj televiziji emitovan 2. oktobra u Jutarnjem programu.

U prilogu posvećenom Podgoričkoj skupštini i plakatima koji su osvanuli u crnogorskim gradovima na kojima je pisalo: “Nikad više 1918.”, istoričar Antic otvoreno je vrijeđao Crnu Goru, Crnogorce, rugao se Božićnom ustanku, prozivao predsjednika Đukanovića, a u jednom trenutku je crnogorsku vlast doveo u istu ravan sa onima koji su 1941. godine sarađivali sa fašistima i nacistima.

Prema tvrdnjama izvora Vikend novina, na spisku onih kojima će, zbog najvulgarnijeg blaćenja Crne Gore biti zabranjen ulazak na našu teritoriju, nalazi se i sam patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej zbog skandalozne izjave da je Srbima u našoj državi lošije nego što im je bilo u NDH i pod Osmanlijama.

Sve učestaliji napadi na Crnu Goru se u određenim državnim strukturama posmatraju kroz dva momenta pregovore Beograda i Prištine o Kosovu i pokušaj Srbije da skrene pažnju domaće javnosti sa tog problema, dok je drugi momenat ili razlog hajke približavanje 100. godišnjice Podgoričke skupštine, čijim je odlukama Crna Gora nestala sa mape država Evrope i prisajedinjena Srbiji u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

Dio srpskih elita, zajedno sa prosrpskim partijama u Crnoj Gori priprema proslavu tog datuma, otvoreno provocirajući državu koja, ovoga puta, neće sjedjeti skršetnih ruku. Dakle, osim mjera zabrane ulaska u Crnu Goru jednom broju lica iz Srbije koja kontinuirano i intenzivno djeluju na anticrnogorskoj osnovi, VN saznaju da će se u susret 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine država odlučno suprotstaviti zloupotrebi tog datuma, kako je to već pokušano ovog ljeta u Budvi.

Da u tvrdnjama izvora VN ima osnova, potvrđuje i prekjučerašnje usvajanje Zakona o simbolima Crne Gore.

Autor:
Milica Bogdanović
Objavljeno:
21.10.2018
Raskrinkali smo:
Pristrasno izvještavanje
Osvježeno:
prije 1 godinu

Posljednje objavljene analize

Reciklaža
Trampovi stavovi o vakcinaciji stari pet godina

Trampova izjava koja je sada objavljena odnosi se na njegov stav o vakcinaciji, izrečen...

25.05.2020 prije 9 sati

Teorija zavjere
Čipovanje ljudi nije uslov članstva u EU

Nakon brojnih medijskih dezinformacija da je cilj bogatih i moćnih da vakcinu za...

25.05.2020 prije 14 sati

NEDJELJNI KOMENTAR: PREGLED SEDMICE 18.05.-24.05.

U prethodnoj sedmici dešavanja na liniji država-crkva, pojačani nacionalni naboj u...

24.05.2020 prije 1 dan