Januar u medijima

Januar u medijima
Milica Bogdanović
Autorica
Milica Bogdanović
Objavljeno
28.01.2020

Januar u medijima

I početak 2020. godine u medijima je obilježilo širenje dezinformacija. Mediji često manipulišu osjetljivim temama, pa su se tako i lažne vijesti gomilale nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Imali smo priliku da pročitamo lažnu interpretaciju Zakona o slobodi vjeroispovijesti u tekstu u kojem se svakim članom Zakona manipulisalo i dalo pogrešno tumačenje.

Čitali smo kako je SPC onemogućeno da se registruje pod svojim imenom.

Prenosili su se i ruski mediji prema kojima je mitropolit Mihailo Dedeić, samoinicijativno, odlučio da pređe u katoličanstvo.

NATO tim je, po tumačenju nekoliko balkanskih redakcija, došao u Crnu Goru kako bi pokrenuo tzv. hibridni rat i obarao sajtove u našoj državi.

Kako je NATO neiscrpna tema domaćim medijima, čitali smo i kako Grci zauzimaju vazdušni prostor Sjeverne Makedonije, kao da se dogovor o preuzimanju kontrole između dvije zemlje nikada nije desio.

Sve ove medijske navode smo našom preciznom metodologijom raskrinkali.  I u januaru smo imali različite ocjene - od klikbejta, manipulacije činjenicama, dezinformacija, sve do lažnih vijesti.

Mediji ne prestaju da manipulišu čitaocima. I dok apelujemo na čitaoce da provjeravaju informacije koje im se predstavljaju, pred vama je peti broj magazina za one koji vjeruju svemu što mediji objave.

Autor:
Milica Bogdanović
Objavljeno:
28.01.2020
Raskrinkali smo:
Osvježeno:
prije 3 mjeseca

Posljednje objavljene analize

Maj u medijima

Infodemija je pratila pandemiju koronavirusa i u maju mjesecu.

09.06.2020 prije 3 nedjelje

April u medijima

I april mjesec pratila je infodemija. Kako u svijetu tako i u našem regionu....

16.05.2020 prije 1 mjesec

Mart u medijima

Mart mjesec je širom svijeta obilježilo izvještavanje o pandemiji COVID-19. Pojava...

07.04.2020 prije 2 mjeseca