Makron, Moskva, DNK – Savršen recept za teoriju zavjere

2960
teorije-o-americkim-laboratorijama

Rat u Ukrajini stavio je koronavirus u drugi plan. Ipak, pojedinci su pandemiji ostali vjerni pa su spojili obje aktuelne situacije u novu-staru teoriju zavjere.

Potpuno fabrikovan video objavljen je na Fejsbuk profilu Kraljević Marko III i za jedan dan broji hiljadu pregleda. U nešto više od dva minuta pominje se ,,biokodirano elektronsko oružje usmjerenog dejstva” koje navodno uzima naš DNK i putem satelita emituje signal specijalizovan samo za naše tijelo kako bi njime upravljali, nešto što se u ovoj objavi naziva: individualna bio-frekvencija, koja je ustvari vid energetskog liječenja.

Na početku i na kraju videa stoji logo kompanije Indra, isječen iz videa na društvenoj mreži, koja je predstavila ELINT Manpack odnosno sistem za pomoć specijalnim snagama u prikupljanju obavještajnih podataka, nadzoru granice i drugih aktivnosti u mjestima kakve su planinske oblasti, džungle, krševite oblasti gdje je teško primijeniti tradicionalne RESM/ELINT sisteme. Prostije rečeno, u pitanju je praktični prenosivi senzor za razmjenu podataka.

Ako se snimak bolje pogleda, na ekranu se mogu primjetiti i ispisane karakteristike poput takozvanih hot swap baterija dok ,,prateći vokali” sa lažnog snimka pričaju o potpuno drugoj tematici, te se lako zaključuje da nešto nije kako treba.

Da bi situacija bila zamršenija, pomenuti korisnik, zastupnik ovog snimka, dodao je i propratni opis:

Sećamo li se posete Makrona Rusiji, kada nije hteo da se TESTIRA…

RAZLOG je bio: ne želim da mi RUSI uzmu DNK…..

Da li zna nešto što mi ne znamo ili je lud…

Pre nego što date odgovor, odgledajte taj kratki video…..

budite TV drugima!

On je cijelu situaciju proširio na PCR testiranje, povezao sa Rusima koji trenutno pokušavaju dočarati svoju silu invazijom na Ukrajinu i sa Makronom koji je bio u fokusu pažnje medija zbog odbijanja da se testira prilikom posjete Rusiji.

Prošli smo kroz različite teorije zavjere tokom pandemije pa i kroz ovu o krađi DNK. Još 2020. godine smo pisali o tome da nema utemeljenih dokaza da moćnici žele da se domognu ličnih podataka putem testiranja na Covid19 i u ove dvije godine nije se pojavila nijedna relevantna sumnja da se naša istraživanja opovrgnu.

Drugo, izvori koji su kazali da francuski predsjednik Emanuel Makron odbija testiranje su anonimni. Tačno je da se nije testirao u Rusiji, tu obavezu je ispunio neposredno prije polaska, što mu je bilo i neophodno za put. Preciznije, neimenovani izvori su kazali da je test zahtijevao,,zdravstveni protokol koji je bio neprihvatljiv i nije se uklapao sa rasporedom francuskog predsjednika”, a ne konkretno zbog straha od krađe DNK kako se pisalo.

Treće, kompanija koja proizvodi prikazane ELINT Manpack sisteme je španska i nigdje u originalnom videu se ne provlači mogućnost da je namijenjena ruskim službama.

Dakle, imamo još jednu teoriju zavjere kroz manipulisnje manje poznatim činjenicama.

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

In this article