amerika-ukrajina

Proruski mediji ne prezaju od slobodnih komentara, koji često ne budu potkrijepljeni dokazima. U jednom takvom tekstu navodi se da je Ukrajina izgubila podršku najvažnijeg saveznika, a to je Amerika, kao i da se ličnost predsjednika Zelenskog promijenila.  
 
U naslovu stoji: 

U tekstu se navodi:

Da su ove tvrdnje, u najmanju ruku, diskutabilne, govori podatak da je Pentagon osmog avgusta obrazložio u detalje novu, 18-tu rundu pomoći Ukrajini, u vrijednosti od milijardu dolara. Među njima su i punjenja za raketne sisteme HIMARS, kao i dodatna municija i drugi sistemi. Takođe, Amerika je Ukrajini do sada poslala 12 sistema HIMARS, u planu su još 4.  

Dosadašnja pomoć SAD Ukrajini iznosi oko 10 milijardi dolara. Ukupan iznos će biti – 40 milijardi

Kolin Kal, zamjenik ministra odbrane SAD za politiku, tokom predstavljanja novog paketa pomoći rekao je:  

U nastavku pomenutog teksta u pitanje se dovodi mentalno stanje predsjednika Ukrajine, Zelenskog, za kojeg komentator, potpisan kao “politikolog i savjetnik prvog šefa DNR, Aleksandar Kazakov”, kaže da je Zelenski bio klovn, te da je sada krvavi klovn, da od krvavog klovna može postati čudovište. Kazakov zaključuje i da je ukrajinski predsjednik “odustao od sebe”.  

Kako nije moguće pronaći informaciju da “Amerika napušta Zelenskog”, a Pentagon nastavlja da šalje pomoć Ukrajini, ova informacija dobija ocjenu – lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article