Mediji ne zaziru od toga da pojedincima u usta stave nešto što nisu rekli, a pojedini čak i nešto što je izrečeno pripisuju potpuno drugoj osobi ili čak organizaciji.

Upravo to je učinio portal IN4S u tekstu naslovljenom:

Ništa ne bi bilo problematično da je ovo zaista rekao bilo ko iz OEBS-a, jedne od najbitnijih međunarodnih organizacija. 

Ipak, IN4S je,ovakvu, oštru izjavu u naslovu pripisao OEBS-u, iako je to zapravo rekla poslanica Srpske napredne stranke Vesna Marković, na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OEBS-a u Beču, što se jasno vidi i iz ostatka članka na In4s-u. 

Većina regionalnih medija prenijela je izjavu poslanice SNS-a, ali su je svi precizni pripisali njenoj autorki a ne OEBS-u što je učinio IN4S.  

Znajući da niko povezan sa OEBS-om nije izgovorio rečenice koje je izrekla poslanica SNS-a Vesna Marković, što je IN4S naveo u naslovu iako se u tekstu jasno naznačava da je to rekla poslanica, ovaj slučaj ocjenujemo kao klikbejt.  

Ocjenu “Klikbejt” dobija medijski izvještaj čiji naslov nema uporište u samom tekstu koji slijedi. Ovakvi tekstovi i prilozi imaju cilj da senzacionalističkim naslovom privuku pažnju konzumenta/kinje, obećavajući sadržaj koji zapravo ne postoji i uglavnom se kreiraju iz finansijskog interesa odnosno zbog povećanja čitanosti. 

IN4s: Klikbejt