Runijevu posvetu preminuloj djevojčici predstavljaju kao satanizam

957
runi-satanizam

Poznati sportisti konstatno su pred kamerama, i na terenu i van njega, svaki njihov potez sa pažnjom prate milioni ljudi širom planete. Upravo to ih čini pogodnim za dezinformisanje javnosti i za „guranje“ u različite teorije zavjere.

Vejn Runi je jedan od najpoznatijih fudbalera svih vremena i baš on je nedavno predstavljen kao da promoviše satanizam, a kao povod uzete su njegove proslave golova koje je postizao.

Na društvenim mrežama dijeli se kolaž fotografija na kojima vidimo Runija kako sa podignutim rukama gleda u nebo.

Objavu prati tekst:

„Ljudi, nemojte se zavaravati…..‼ NE MOŽE niko…..‼ Ti pajaci su tu samo da vam skreću pažnju sa BITNIH STVARI, i da vam promovišu destrukciju, blud, tetovaže, parole razne….‼ Pravi te piramide, zahvaljuje se svom poglavaru – nepomjaniku (đavolu)…..‼ Nosi po potrebi traku sa tim duginim bojama…. Tako svaki iole poznatiji sportista MORA….. ….i NOLE je u toj priči, nemojte se čuditi, samo on je viši rang u odnosu na ove šutače lopte…. …..za njega pripremaju nešto posebno…..“

Vejn Runi je ostao poznat kao prgav fudbaler kojeg su i van terena pratili skandali koji nisu toliko neobični za poznate ličnosti. Ipak, Runi je van terena pokazivao i drugačije lice – nekadašnji kapiten Mančester Junajteda i reprezentacije Engleske je i humanitarac i važi za fudbalera sa najvećim humanitarnim uticajem u Premijer ligi.

Kroz svoju fondaciju prikupio je značajna sredstva za pomoć bolesnoj djeci u Ujedinjenom Kraljevstvu a njegova proslava gola prilikom koje gleda u nebo i podiže ruke povezana je upravo sa njegovim humanitarnim radom, što je sadašnji fudbalski trener još ranije objasnio.

Runi je na svom Tviter nalogu objasnio da je ovakva proslava posvećena preminuloj sestri njegove supruge, djevojčici koja je preminula u svojoj 14. godini.

„Kada proslavljam gol to činim u znak sjećanja na mlađu sestru moje žene, Rouzi, koja je nažalost preminula 2013. kada je imala 14 godina. Ona je posjećivala dječje bolnice Alder Hej i Kler Haus i njega i podrška koju je tamo dobijala je bila nevjerovatna. Molim vas da donirate i pomognete nam da pomognemo i drugim porodicama. Hvala“, napisao je još 2018. godine na svom zvaničnom Tviter nalogu Vejn Runi.

Kako nije u pitanju nikakva zahvalnost đavolu, satanizam, već proslava posvećena preminuloj djevojčici u čije ime Runi prikuplja novac za bolnice, ovu objavu ocijenili smo kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article