Runijevu posvetu preminuloj djevojčici predstavljaju kao satanizam

669
runi-satanizam

Poznati sportisti konstatno su pred kamerama, i na terenu i van njega, svaki njihov potez sa pažnjom prate milioni ljudi širom planete. Upravo to ih čini pogodnim za dezinformisanje javnosti i za „guranje“ u različite teorije zavjere.

Vejn Runi je jedan od najpoznatijih fudbalera svih vremena i baš on je nedavno predstavljen kao da promoviše satanizam, a kao povod uzete su njegove proslave golova koje je postizao.

Na društvenim mrežama dijeli se kolaž fotografija na kojima vidimo Runija kako sa podignutim rukama gleda u nebo.

Objavu prati tekst:

Vejn Runi je ostao poznat kao prgav fudbaler kojeg su i van terena pratili skandali koji nisu toliko neobični za poznate ličnosti. Ipak, Runi je van terena pokazivao i drugačije lice – nekadašnji kapiten Mančester Junajteda i reprezentacije Engleske je i humanitarac i važi za fudbalera sa najvećim humanitarnim uticajem u Premijer ligi.

Kroz svoju fondaciju prikupio je značajna sredstva za pomoć bolesnoj djeci u Ujedinjenom Kraljevstvu a njegova proslava gola prilikom koje gleda u nebo i podiže ruke povezana je upravo sa njegovim humanitarnim radom, što je sadašnji fudbalski trener još ranije objasnio.

Runi je na svom Tviter nalogu objasnio da je ovakva proslava posvećena preminuloj sestri njegove supruge, djevojčici koja je preminula u svojoj 14. godini.

Kako nije u pitanju nikakva zahvalnost đavolu, satanizam, već proslava posvećena preminuloj djevojčici u čije ime Runi prikuplja novac za bolnice, ovu objavu ocijenili smo kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article