Portal Nacionalist nastavlja da širi dezinformacije u toku izbornog dana, pritom podižući paniku. U posljednjem tekstu taj portal piše da je u toku opsežna policijska akcija u dijelu grada kod Tološke šume, u ulici Mihaila Lalića.  
 
Nacionalist tvrdi:  

“U toku je opsežna policijska akcija na području Crne Gore, pri čemu se trenutno veliki broj policijskih vozila nalazi u ulici Mihaila Lalića u Podgorici, na lokaciji gde se nalazi jedan od objekata kompanije Bemaks. Kako nam je nezvanično potvrđeno, prilikom pretresa prostorija Bemaksa, pronađena je tehnička oprema za nelegalno prisluškivanje mobilnih telefona, koja je uz poštovanje zakonske procedure oduzeta i biće poslata na dalje veštačenje.” 

Prema svjedočenju očevidaca, u tom dijelu grada u momentu objavljivanja teksta nije bilo policije, što su nam potvrdili i fotografijama. 

Ova informacija dobija ocjenu – lažna vijest.  

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

In this article