Nema dokaza da je američki košarkaš umro od vakcine

1746
americki-kosarkas

Od kada je veliki broj ljudi širom planete primio jednu, dvije, tri ili četiri doze vakcine protiv koronavirusa, ne prestaju nagađanja i povezivanja smrti svake javne osobe sa vakcinom. Izuzetak nije ni američki košarkaš, bivši NBA igrač, Kejleb Svanigan koji je 21. juna preminuo u 25. godini.

Smrt mladića od 25 godina svakako nije nešto što se očekuje, ali dežurni dezinformatori su istog momenta njegovu smrt pripisali vakcini, za šta svakako nema dokaza.

„PADAJU ko mušice……‼️ Šta li su konzumirali što ranije nisu nikad……?? Zna se dobro šta……nismo toliko baš maloumni…..”“ tvrdi osoba sa ovih prostora o smrti mladog, bivšeg košarkaša u Americi.

U svim izvještajima o smrti nekadašnjeg igrača Portland Trejlblejzersa se jasno navodi da je patolog utvrdio da je u pitanju prirodna smrt.

Drugi napomiju da je američki košarkaš Svanigan imao problema sa kontrolom tjelesne težine o čemu svjedoče fotografije nekadašnjeg košarkaša koji je u jednom momentu imao 181 kilogram. Fotografije su napravljene u momentu kada se pojavljivao na sudu jer je uhapšen zbog posjedovanja droge.

Takođe, da je sve puko nagađanje pokazuje činjenica da nigdje nema dostupnih podataka da li je Svanigan uopšte i vakcinisan.

Dakle, nema dokaza za tvrdnje da je košarkaš umro od vakcine. Zbog toga ovu objavu ocjenjujemo kao teoriju zavjere.

Ocjenu “Teorija zavjere” dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

In this article