Veselin Vukotić nije podnio ostavku u odboru direktora Plantaža

1501

Političke promjene nakon nedavno završenih parlamentarni izbora u Crnoj Gori pojedini mediji su počeli da koriste za objavljivanje dezinformacija.

Jedan takav tekst je objavio je Glas javnosti sa naslovom:

U njemu se navodi:

Objavu  Glasa Javnosti  prenijeli su portali Borba i IN4S.

Iz državne kompanije za proizvodnju vina “Plantaža” za Raskrinkavanje su zvanično demantovali navode da je Vukotić podnio ostavku.

Ovu objavu Glasa javnosti ocjenjujemo kao lažnu vijesti jer je zvanično demantovala uprava Plantaža. Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

Objave portala Borba i IN4S ocjenjujemo kao prenošenje lažne vijesti. Ovu ocjenu dobijaju medijski izvještaji u kojima se prenosi originalni sadržaj drugog medija, a koji sadrži lažnu vijest. Ocjena se daje samo za prenošenje sadržaja koji je kategorisan kao lažna vijest. Prenošenje sadržaja koji su ocijenjeni drugim negativnim ocjenama tretira se isto kao i kreiranje takvih sadržaja.

Glas javnosti: Lažna vijest | IN4s: Lažna vijest,Prenošenje lažnih vijesti | Borba: Lažna vijest,Prenošenje lažnih vijesti