Nastavljaju se teorije na društvenim mrežama, po kojima su električna vozila potpuno nepouzdana, lako zapaljiva, ne mogu izdržati zimske uslove. Gotovo da je postalo pravilo da kada neko vozilo na svijetu gori, za nekoliko dana mu se “nakači” da je električno i da to nije ona budućnost koju smo auto-moto svijetu priželjkivali.  

Još jedan primjer stiže od – ne zna se kud, ali prate ga navodi na poljskom jeziku. U videu na kojem se vidi autobus u plamenu, na našem jeziku se dodaje:  

ELEKTRICNI AUTOBUS GORI  

Navodi na poljskom, prevedeno znače: 

Ekologija je s**** 

Pažnja: novi ekološki i ekološki bezbjedni električni autobusi. Osim ako im se baterije ne zapale poslije prosječno 10.000 punjenja 

Video je objavljen 16-og decembra, a autobus u plamenu je gorio mnogo ranije i nije imao pogon na baterije.  

Ovom temom su se bavile kolege iz njemačkog Correctiv-a.  

Video autobusa u plamenu objavljen je 16-og aprila i nastao je u Peruđi u Italiji. O tome su pisali i italijanski mediji. Correctiv dalje prenosi da je u pitanju autobus koji je išao na metan. 

U analizi Correctiv-a se navodi da vozila na metan mogu imati dva pogona: regularni motor sa unutrašnjim sagorijevanjem koji pokreće metan, ili električni koji konvertuje metan u struju. U ovom slučaju, prema analizi stručnjaka za požare Sebastijana Hergesela, u pitanju je onaj sa unutrašnjim sagorijevanjem. Dakle, ne radi se o nikakvoj vrsti električnog vozila. 

Ova objava dobija ocjenu – dezinformacija.  

Ocjenu “Dezinformacija” dobija medijski izvještaj koji u sebi sadrži “miks” činjenica i netačnog ili poluistinitog sadržaja. U ovakvim slučajevima, mediji ne moraju nužno biti svjesni netačnih informacija koje su objavljene zajedno sa istinitim. Takođe, ovom ocjenom biće tretirani i izvještaji koji imaju lažne atribucije ili naslove koji ne oslikavaju tekst u smislu tačnosti informacija. 

In this article