Hidrogelovi, fetusi i krađa DNK: Kolekcija lažnih tvrdnji Selest Bišop Solum

1612

Priče o koronavirusu – njegovom porijeklu, zdravstvenim mjerama, i vakcinama koje čitav svijet sa nestrpljenjem očekuje, definitivno su nepresušni izvor inspiracije, mnogim teoretičarima zavjere.

Na video snimku koji se viralno dijeli na Fejsbuku , izvjesna Selest Bišop Solum tvrdi da je oko dvadeset godina radila za FEMA- organizaciju koju u videu nazivaju zloglasnom, tvrdeći da se pod njenim rukovodstvom izvršavaju sve radnje vezane za vanredna stanja u Americi. Autor video snimka navodi da FEMA ima ovlašćenje, da uhapsi, zatvori, ubije i oduzme svu pokretnu i nepokretnu imovinu bilo kome i iz bilo kog razloga.

Selest Bišop Solum tvrdi da je često posjećivala američki federalni registar 2016. godine, te da je služba za zdravlje i ljudstvo, tada objavila dokument od 88 strana o zaraznim bolestima.

Bišop Solum poručuje i da će svi građani u Americi morati da urade određene stvari, kako bi se stanje “normalizovalo”, a prva je test na COVID-19.

Ona tvrdi i da će svi u Americi morati da se vakcinišu, te da vakcine imaju brojna neželjena dejstva.

Bišop Solum ističe i da vakcine sadrže ćelije abortiranih beba i humanizovanog miša.

Bišop Solum,  inače autorka knjige o zaštiti od elektromagnetnog zračenja, tokom svog obraćanja je rekla i da će se, prije povratka u “normalno stanje”, svima u Americi, u organizam ubrizgati DARPA hydrogel.

Video koji kruži društvenim mrežama,a čiji je ona glavni akter, obiluje neistinama. Naime FEMA nije zloglasna organizacija koja može bez razloga da oduzme pokretnu i nepokretnu imovinu bilo kome, već je njena misija da pomogne ljudima prije, tokom i nakon katastrofe. FEMA zapošljava više od 20 hiljada ljudi širom SAD-a, ali je iz te organizacije, Rojtersovom timu za provjeru činjenica, rečeno da nije evidentirano da je kod njih radila Selest Bišop Solum.

Naša ekipa, ranije je analizirala tvrdnje o nelegalnoj eksploataciji testova i utvrdili smo da nije otkrivena nijedna zloupotreba testova, odnosno podaci nijesu korišćeni za nelegalnu trgovinu sa farmaceutskim kompanijama.

Podsjetimo, relevantne institucije, poput američke FDA, poručile su javnosti da se testiraju jedino kod zvaničnih ustanova koje se brinu o zdravlju građana. Dakle, potencijalno zaraženi, testiraju se u državnim i specijalizovanim privatnim laboratorijama, a rezultati testova koriste se u borbi protiv virusa koji je paralisao planetu, a ne da bi genetički materijal završio u bazi podataka FBI-ja.

U međuvremenu Gardijan je objavio članak u kom se pojašnjava kako djeluje Fajzer/Biontek vakcina protiv kovida. U tijelo se unosi genetski materijal RNK, koji sadrži uputstva za pravljenje takozvanog „spike“ proteina koronavirusa. Kao odgovor na ove proteine, aktiviraju se imunološki putevi tijela – i formira se zaštita ukoliko se sretnemo sa samim virusom. Velika Britanija naručila je četrdeset miliona doza Fajzer/Biontek vakcine, nakon što je tamošnja agencija za ljekove utvrdila da je efikasna i do 95 odsto.

Takođe, ranije smo raksrinkali i tvrdnje da će se u vakcini naći i ćelije abortiranih fetusa. Bavili smo se i tvrdnjama da će vakcine sterilistati svjetsku populaciju, a raskrinkali smo i manipulacije i lažne tvrdnje o hidrogelovima.

Dakle  u vakcinama nema ćelija abortiranih beba i humanizovanih miševa kao ni hidrogelova koji nas direktno povezuju za kompjuterskom mrežom.

I svjetski priznat virusolog Ana Gligić za Tanjug je pojasnila da sve farmaceutske kompanije koje su ušle u trku za proizvodnju vakcine protiv koronavirusa, prave ih tako da su “nosači” cjepiva bezazleni adenovirusi u koje je ugrađeno parče RNK virusa korona koji je trenutno u cirkulaciji ( SARS-CoV-2) a koji je zadužen za stvaranje antitijela.  Ona tvrdi da su po tom principu napravljene sve vakcine koje pretenduju da u uđu u masovnu upotrebu, među njima i kineska, ruska “Sputnjik V”, “Fajzerova”, “Oksfordska”, “Astra Zeneka”. Gligić je istakla da tako napravljena vakcina ne iziskuje dugotrajna ispitivanja, da daje kratkotrajan imunitet do dvije godine, ali da je to dovoljno da se zaustavi epidemija i pandemija.

Ovu objavu ocjenjujemo kao teoriju zavjere. Tu ocjenu dobija medijski izvještaj koji daje neistinit ili neprovjerljiv opis neke pojave, događaja ili osobe, predstavljajući ih kao dio ili rezultat skrivenog plana (“zavjere”). Za ovakve sadržaje karakteristično je da iznose niz tvrdnji, predstavljenih kao činjenice, između kojih se utvrđuju uzročno-posljedične veze, bez nuđenja bilo kakvih kredibilnih dokaza.

Viralne objave: Teorija zavjere