Oplodnja ipak nije isto što i vakcinacija: „Spermbote“ predstavljaju kao dio vakcine

2036

Teorije da će nas vakcina protiv COVID-19 „čipovati“, ugraditi u nas nanobote kojima će se pratiti naš život svakodnevno preplavljuju društvene mreže.

Ipak, nedavno su pojedinci otišli korak dalje i na Fejsbuku podijelili video na kojem se navodno vidi nanobot u vakcini.  

„Nanobot u vakcini. Veštačka Inteligentna napravica koja će moći da šetucka po organizmu i radi sta joj se spolja diktira“, stoji u opisu videa.

Manipulatori su ovog puta zamijenili vještačku oplodnju i vakcinaciju. 

 U pitanju je zapravo takozvani „spermbotovi“. To su minijaturni „motori“ u obliku spirale ili šrafa, koji praktično „voze“ spermatozoid do jajne ćelije kako bi je oplodio.  

„Spermbotove“ je 2016. osmislio tim njemačkih naučnika, i njihova svrha je da se „obmotaju“ oko spermatozoida i pomognu mu da dođe do jajne ćelije.  

Zbog očigledne lažne tvrdnje i da je u pitanju nanobot u vakcini, ova objaca dobija ocjenu lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu. 

Viralne objave: Lažna vijest