Portal Nacionalist.rs objavio je još jednu dezinformaciju u vezi sa predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. U tekstu naslovljenom „Jodžir odustaje od izbora“, Nacionalist tvrdi da je jedan od kandidata za predsjednika Crne Gore, Jovan Radulović, planirao tokom dana da saopšti da se povlači iz dalje izborne trke, i to prije zatvaranja biračkih mjesta:

„Kako nezvanično saznajemo, Radulović se na ovaj korak odlučio nakon više pretnji koje je u toku današnjeg dana dobio od strane lica koja su bliska Milu Đukanoviću, pod obrazloženjem da je izdao Crnu Goru. Takođe, na delu je pokušaj Đukanovićevog štaba da nasilno preotmu preostale Radulovićeve glasove, odnosno da birače koje su do kraja dana planirali da glasaju za Radulovića, primoraju da „ukažu poverenje“ Đukanoviću.”

Radulović je za Raskrinkavanje demantovao ovu informaciju i poručio da ne odustaje od izborne trke.
„Jodžir ne odustaje nikad. Niko mi prijetio nije, to je potpuna dezinformacija. A volio bi da mi prijeti, strašno bih volio“, rekao nam je Radulović.

Objavu ocjenjujemo kao lažnu vijest.

Tu ocjenu dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article