Vuksanović Stanković i Đukanović se nijesu sastali u Vili Gorica

781

Izborna tišina u crnogorskim medijima povodom održavanja predsjedničkih izbora ne važi i za portale iz Srbije, koji i tokom izbornog dana objavljuju dezinformacije.

Portal Nacionalist.rs objavio je da je nešto poslije 14 sati u Vilu Gorica stigla predsjednička kandidatkinja Draginja Vuksanović Stanković na sastanak sa drugim predsjedničkim kandidatom, Milom Đukanovićem. U tekstu piše:

„Iako je afera prisluškivanje napravila razdor među DPS-om i SDP-om, Đukanović i Vuksanović su svesni da im dalje raspirivanje konflikta obostrano šteti, zbog čega su se danas hitno sastali kako bi zauzeli strategiju šta dalje da čine, s obzirom na anesteziranost njihovih birača.“

Ovu informaciju su za Raskrinkavanje demantovali i iz Socijaldemokratske partije, kao i iz Demokratske partije socijalista, čiji su kandidati Vuksanović Stanković i Đukanović.

Portparol DPS-a Miloš Nikolić ovu je informaciju okarakterisao kao „glupost“, dodajući da nema ništa od toga. Šef Medijskog tima SDP-a Mirko Stanić rekao nam je da je kandidatkinja SDP-a i dalje u Baru, gdje je i glasala.

Ovu objavu ocjenjujemo kao lažnu vijest.Tu ocjenu dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article