Klaus Švab, ipak, nije pisao o “Beskorisnim izjelicama”

2852
klaus-svab-korona

Teoretičari zavjere za pandemiju koronavirusa, od samog početka, traže krivca.  Najčešće je to Bil Gejts, a na „tabeli krivaca“ prati ga Klaus Švab. 

Ne samo da se tvrdi da Švab aktivno radi na smanjenju populacije već i da on to ne krije i propovijeda u svojoj knjizi „Veliki reset“. 

Na Fejsbuku, na ovu temu, dijeli se objava sa Tvitera, u kojoj vidimo navodni odlomak iz Švabove knjige „Covid19: Veliki reset“, na engleskom jeziku, a u kojem se kaže: 

„Najmanje četiri milijarede „beskorisnih izjelica“ biće eliminisano do 2050. godine i to putem ograničenih ratova, organizovanih epidemija raznih bolesti kao i putem gladi“.

„S0t0njara pre kurone napisao KNJIGU: K0VID – VELIKI RESET….‼️   U vezi te godine koja se spominje, mislim da je umesto 2050. njihov cilj 2030.godina! …. a ta 2050. godina je stavljena da nas malo uljuljkaju…   Temelj su postavili, i guraju priču dalje… …nema stajanja….živimo veoma zanimljiva vremena….“, dodaje se u opisu.

Ipak, ovog citata nema u knjizi koju je napisao Klaus Švab

Rojters je provjerom utvrdio da ovaj citat postoji, ali u potpuno drugoj knjizi, drugog autora. 

Naime, ovaj citat se nalazi u djelu Džona Kolmana, naslovljenom „Zavjerenici! Hijerarhija: Priča o Komitetu 300“.  Citat se može pronaći na 105. strani knjige. 

Ova objava dobija ocjenu lažna vijest. 

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

In this article