covid-19-lazna-vijest

Inspirativna infekcija COVID 19, od nastanka do danas požimala se kroz razne teorije zavjere. Jedna potencijalna riječ koja se može odnositi na koronavirus, dovoljna je da se ožive stare bajke i priča poprimi novo ruho. Bilo kako bilo, takva aludiranja nerijetko dolaze od doktora.

Video snimak širi se društvenim mrežama i ove kao i prethodne godine prikazaujući podvale o namjernom stvaranju bolesti, tečnim kristalima koje sadrže vakcine, kontroli ljudskih umova i pretvaranju u zombije kroz navodna predviđanja dr Pjera Žilbera. On na francuskom jeziku koji je titlovan, sa potpisom ,,francuska masonerija”, u govoru iz, kako piše 1995. upozorava na ,,situaciju kakva je danas” i to je privuklo pažnju korisnicima društvenih mreža a isti isječak može se naći na Jutjubu.

PROBUDITE SE PRIJE NEGO BUDE KASNO ! DR PJER ŽILBER, PRIJE SKORO 20 GODINA!

Prije svega ovaj dio je izvučen iz konferencije ,,Svjetska vlada”  koja je zapravo održana 1996. godine i dostupna je na interentu

Naime, u prvim sekundama pominje se ,,biološko uništenje” koje će nastupiti jer je neko svjesno stvorio infekciju.

,,Mi ćemo stvoriti zakone koji će naterati ljude da se vakcinišu i u tim vakcinama će biti sve što je potrebno da bi vas bilo moguće kontrolisati. “

Priču o namjernoj pandemiji COVID 19 i ideji moćnika već smo ispričali.

U ovom djelu se pominju i ,,organizovani uragani i elektormagnetna polja,” te pretpostavljajući da procjenitelji dio vezuju za HAARP tehnologiju oko koje se često vode neosnovane diskusije, konstatujemo da dokazi pokazuju kako su u pitanju antene koje služe za istraživanje Jonosfere a ne neko oružje koje za zastrašivanje i devastiranje stanovništva. 

Nadalje, doktor Žilber tvrdi da će vakcine sadržati tečne kristale.

Kako stručnjaci pojašnjavaju, njih možete naći svuda oko nas, u LCD ekranima, farmaceutskim preparatima i slično, ali ne i u vakcinama protiv koronavirusa čiji se sadržaj može provjeriti na sajtu SZO, što je naš tim već uradio, dok je za kolege iz Raksrinkavanje.ba  komentar dala autorka bloga Quantum of Science i naučna novinarka Jelenu Kalinić ističući sljedeće:

,,Ništa što bi moglo da se nazove “tečni kristal” ne postoji u niti jednoj od sljedećih vakcina protiv COVID 19: Pfizer, Moderna, Sputnjik V, AstraZeneca/Covishield, J&J, čak ni Sinopharm. Jedino postoje mineralne soli, koje disociraju u rastvoru na jone, ali to ni pod razno nije “tečni kristal” nego stabilizator vakcina koji se koristi decenijama,” zaključila je Kalinić.

Pomenuti kristali trebali bi, prema ovim predviđanjima, pronaći put do naših mozgova i pretvoriti se u ,,mikro-prijemnike elektormagnetnih polja koja će biti poslata ultrazvučnim talasima na vrlo vrlo niskim frekvencijama.” U titlovanom djelu uz riječ ,,frekvencije”  stoji  oznaka 5G i znak pitanja.  

Neizbježni 5G jedna je od omiljenih tema teoretičarima zavjere, ali, kako smo već rekli niti ima dokaza da je panemdija povezana sa ovom mrežom  niti su osnovani zaključci da takva tehnologija može biti štetna po ljude.

Da bi svoje tvrdnje intenzivirao, Žilber je podsjetio na Ruandu gdje se 1994. godine desio genocid ekstremističke organizacije naroda Hutu nad manjiskom grupom Tutsi, stavljajući ga u kontekst da će ljudi nakon vakcinisanja postati zombiji.

Međutim ovo masovno ubistvo nema nikave veze sa vakcinama i nije jasno definisano njegovo mjesto u ovom video zapisu. 

I naposljetku, video završava upozorenjem da će u logoru završiti svi oni koji ne budu prihvatili nova nametnuta pravila. Prikazani kadrovi su iz videa ,,Amerika pod opsadom” i nisu koncentracioni logori već objekat za popravk javne američke željeničke kompanije Amtrak saznaje AFP. O doktoru koji sebe naziva kiropračarem i u biografiji navodi da bavi eshatologijom odnosno granom teologije koja razmatra konačnu sudbinu čovječanstva, pisali smo kako mi, tako i drugi faktčekeri iz svijeta.

S obzirom na to da je ovakva objava već prošla kroz analize i zavrijedila kako ocjenu lažna vijest, tako i pseudonauka ali je i teorija zavjere, mi joj dodjelujemo još jednu- reciklaža, jer je očigledno satkana od materijala koji se može iznova i iznova obnavljati i koristiti i to baš u pogodnom vremenu, dok traje pandemija COVID 19. 

In this article