senator-kenedi

Izjave visokih funkcionera podložne su pogrešnim interpretacijama medija šta su zapravo zvaničnici saopštili, a nerijetko ih prate hiperbolistički naslovi. 

Tako je redakcija portala In4s objavila tekst sa sljedećim naslovom: 

U tekstu izvorno preuzetom sa portala Večernje novosti, u čijem naslovu se takođe insinuira da je predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Džou Bajdenu upućena poruka od američkog Senata, dalje se navodi: 

Senator, Džon Kenedi je, komentarišući predstojeće izbore 2024. godine i Bajdenov trenutni rejting, zaista u izjavi za Foks iznio stav o Bajdenovom neefikasnom vođenju države tokom dosadašnjeg trajanja mandata. 

Tačna je informacija da je senator Kenedi negativno ocijenio djelovanje Bajdena, međutim Senat SAD-a sastoji se od 100 senatora, odnosno dva iz svake države, a Džon Kenedi je samo jedan od njih.  

Naslov je stavljen u kontekst koji čitaoca navodi na zaključak da je u pitanju zvanična poruka Senata američkom predsjedniku, što nije tačno jer je senator Kenedi iznio lični stav o Bajdenovom radu. 

S obzirom na to da kritike nije iznio Senat, kako se navodi u naslovu, ovu ocjenu ocjenjujemo kao klikbejt.  

Ovu ocjenu dobija medijski izvještaj čiji naslov nema uporište u samom tekstu koji slijedi. Ovakvi tekstovi i prilozi imaju cilj da senzacionalističkim naslovom privuku pažnju konzumenta/kinje, obećavajući sadržaj koji zapravo ne postoji i uglavnom se kreiraju iz finansijskog interesa odnosno zbog povećanja čitanosti. 

In this article