Lažna vijest o koncertu na Cetinju

Od promjene vlasti u našoj zemlji, čini se da gotovo svake sedmice najava određenog događaja, izaziva tenzije  i dodatno polarizuje ionako podijeljeno crnogorsko društvo.

202

Od promjene vlasti u našoj zemlji, čini se da gotovo svake sedmice najava određenog događaja, izaziva tenzije  i dodatno polarizuje ionako podijeljeno crnogorsko društvo.

Na društvenim mrežama se  može  pročitati  da  oni koji podržavaju svečanost u Prijestonici, ali i oni koji smatraju da je pomenuti čin  detronizacija crnogorskih vrijednosti,  u tajnosti planiraju radikalna okupljanja te  da može doći do neželjenih sukoba.

S druge strane na nekim Fejsbuk stranicama,  pomalo satirično,  najavljeni su čak i nastupi pojedinih pjevača tj. Jadranke Barjaktarević i Marka Perkovića Tompsona.

29. avgusta je na profilu Vjernici crnogorske pravoslavne crkve iz Rožaja uz sliku pomenutih pjevača podijeljen sledeći tekst:„SVI NA CETINJE!

SVECRNOGORSKI NARODNI ZBOR

  1. septembar u 20:00

Koncert Jadranke Barjaktarevic i Marka Perkovica Thompsona“

Fotografija je izazvala pravu pometnju na Fejsbuku pa se zvanično oglasila Jadranka Barjaktarović.“Ne nastupam 5. septembra na Cetinju, ali ću sigurno biti tamo gdje je moj narod”, kazala je ona za portal Analitika.

Uzimajući u obzir navedeno, ovoj objavi dajemo ocjenu Lažna vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.

Autor:

Tijana Velimirovic

Objavljeno:

03/09/2021

Ocjena:

Lažna vijest