Javne službe u Britaniji ne zabranjuju ženama da imaju djecu

514

Jedan od najčešćih načina kojima se pokušava diskreditovati zapadni svijet i njegove vrijednosti, jeste provlačenje teze da se promocijom homoseksualnosti uništava koncept porodice.

Jedan takav primjer antizapadne propagande ogleda se u Fejsbuk objavi u kojoj je navedeno da u Velikoj Britaniji dolazi do zabrane rađanja djece.

Uprkos činjenici da poruke sa postera jasno propagiraju mišljenje da razmnožavanje i proširenje ljudske vrste nije dobra ideja, iza svega ne stoji država tj. javne službe, a nema dokaza ni da slika dolazi iz Velike Britanije.

Naime, „Stop having kids“ ime je antinatalističkog pokreta iz Sjedinjenih Američkih Država i, po dostupnim podacima, nema nikakve veze sa Vladom, naročito ne britanskom.

Nakon što su se na bilbordima u američkom gradu Portlandu pojavile poruke organizacije „Stop having kids“, magazin „Wweek“ odlučio je da istraži cijelu priču.

Bez obzira na činjenicu da je američko društvo prilično progresivno, agenda pomenutog antinatalističkog pokreta šokirala je mnoge. Ipak, tvrdnja da je riječ o oglasu javnih službi koje zabranjuju ženama da imaju djecu, u potpunosti je netačna.

Osim toga, nakon svih podataka postaje jasno da poruke ne stižu iz Velike Britanije.

Uzimajući u obzir navedeno, nedvosmisleno zaključujemo da su u Fejsbuk objavi podijeljene lažne tvrdnje. Zbog toga smo istu ocijenili kao lažnu vijest.

Ocjenu “Lažna vijest” dobija originalni medijski izvještaj (u potpunosti proizveden od strane medija koji ga je objavio) koji u sebi sadrži činjenično pogrešne tvrdnje ili informacije. Za sadržaje koji se ocjenjuju kao lažne vijesti može se pouzdano utvrditi da su kreirani i diseminirani sa namjerom da dezinformišu javnost, to jest da tvrdnju koja je u potpunosti lažna predstave kao činjenicu.